Nuortenideat.fi

KETÄ KIINNOSTAA?

Nuortenideat.fi on vaikuttamispalvelu kaikille nuorille Suomessa. Sivusto on osa oikeusministeriön verkossa toimivia demokratiapalveluita. Kehittämistyössä on ollut mukana sekä nuoria että nuorisoalan toimijoita (mm. kuntia, järjestöjä ja kouluja). Vaikuttamispalvelua voivat käyttää nuoret ja nuorten kanssa toimivat tahot.

Kirkkonummen kunta on ottanut käyttöön Nuortenideat.fi -verkkopalvelun osana Lapsiystävällinen kunta -mallin mukaista toimintaa. Verkkopalvelua käyttäen nuoret voivat ideoida tai lähettää omalle kunnalle kysymyksiä liittyen itseään kiinnostaviin asioihin. Palvelussa voi myös tehdä kyselyitä, jos haluaa tietää asioista muidenkin nuorten mielipiteen.

Verkkopalvelussa nuoret voivat tehdä kysymyksiä myös suoraan kuntapäättäjille, jotka ovat rekisteröityneitä palveluun, tai kunnan yhteyshenkilöt vievät kysymyksen eteenpäin sille osoitetulle taholle.

Nuortenideat.fi -palvelua on helppo käyttää, sekä omat ideat kannattaa jakaa sosiaaliseen mediaan saadakseen kannatusta tai vastauksia kyselyyn. Palvelussa pystyy myös seuraamaan oman ideansa edistymistä, ideoita voi kannattaa sekä kommentoida ja lopuksi, jos idean on lähettänyt palvelun kautta kunnalle (tai muulle organisaatiolle), tulee myös vastaus näkyviin.

Käyttämällä Nuortenideat.fi -palvelua saa äänensä kuuluviin!

Siirry Kirkkonummen organisaatiotilille:

Nuortenideat.fi - Ideoi, kannata, kommentoi! (0:31)

Ideoita lyhyesti (0:15):

Ohjevideot:

Millainen on hyvä idea (1:22)

Idean kirjoittaminen (2:16)

Lisätietoja:
Kirkkonummen kunta
lapsiystavallinenkunta@kirkkonummi.fi

Osaamiskeskus Koordinaatti
www.koordinaatti.fi

Pikaohje palvelun käyttämiseen (pdf)