Ole vahvasti näkyvä! – Kirkkonummella jaetaan heijastimia Heijastinpäivänä perjantaina 1.10.

30.09.2021 15:13

Kategoria: Liikunta ja ulkoilu Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Valoisa aika vuorokaudessa lyhenee syksyn tullen ja etenkin varhaiset aamut sekä illat alkavat hämärtyä. Valtakunnallisena heijastinpäivänä on hyvä varmistaa, että heijastimet on kiinnitetty taas syysvaatteisiin. Kirkkonummen kunnan liikenneturvallisuustyöryhmän edustajat jakavat Heijastinpäivän kunniaksi heijastimia perjantaina 1.10. aamulla ja iltapäivällä! Heijastimia jaetaan yhteensä 1300 kpl. Tule hakemaan itsellesi heijastin ja Ole vahvasti näkyvä liikenteessä!

Aamulla noin klo 7-8.30 välillä heijastimia jaetaan Kirkkonummen ja Masalan juna-asemilla.

Iltapäivällä noin klo 15.30–17.30 välillä heijastimia jaetaan Veikkolan keskustassa Koskentorin alueella ja kauppojen edustoilla.

Heijastin voi pelastaa henkesi

Heijastinta käyttämällä pimeässä liikkuva jalankulkija ja pyöräilijä näkyvät jopa seitsemän kertaa kauempaa kuin heijastinta käyttämätön henkilö. Liikenneturvan mukaan lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun jalankulkijan heijastin voi näkyä jopa 350 metrin etäisyydeltä. Tieliikennelaki velvoittaa jalankulkijaa käyttämään heijastinta pimeän aikana tiellä liikkuessa.

Kaikista jalankulkijoiden kuolemantapauksista puolet tapahtui pimeällä tai hämärässä Liikenneturvan mukaan. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat ovat arvioineet, että heijastin olisi mahdollisesti pelastanut kolmen heijastinta käyttämättömän, pimeällä onnettomuudessa kuolleen jalankulkijan hengen vuosittain. Tämä pieni esine unohtuu helposti syksyn tullen kiinnittää vaatteisiin. Heijastimia kannattaa kiinnittää useampikin eri puolille vaatteisin näkyvyyden parantamiseksi. Heijastin on edullisin vakuutus näkyvyyden varmistamiseksi pimeällä!

Lisätietoja kampanjasta Liikenneturvan sivulta: Heijastinpäivä

Katso kuinka heijastin näkyy

 

Heijastin