Ohjaamon kesäsomettaja-Johanneksen työ on monipuolista: ”Jokainen työpäivä on erilainen”

26.06.2020 12:50

Kategoria: Työllisyys Nuoriso- ja liikuntapalvelut Nuoret

Tänäkin kesänä Kirkkonummen kunnalla työskentelee nuoria erilaisissa tehtävissä. Yksi kesätyöntekijöistä on Johannes, joka toimii kesäkuun ajan Kirkkonummen Ohjaamon kesäsomettajana.

”Jokainen työpäivä on erilainen ja aina oppii jotain uutta”, kertoo Johannes. Hänen tärkein työtehtävänsä on Ohjaamon somekanavien päivittäminen. Kesäsomettajana Johannes pääsee kokeilemaan ja kehittämään luovuuttaan, sillä hän suunnittelee somejulkaisut alusta loppuun itse. Somejulkaisujen työstämiseen kuuluu esimerkiksi ideointia, kirjoittamista, kuvaamista ja haastattelujen tekemistä.

Työhön kannattaa tarttua positiivisella asenteella

Työ Ohjaamolla on monipuolista ja yllätyksellistäkin: Johannes odottaa aina innolla, mitä työpäivät ja -viikot tuovat tullessaan. Kesäsomettajana hän on päässyt heti kunnolla mukaan työhön. Lisäksi kesäsomettajana on saanut tavata paljon uusia ihmisiä, esimerkiksi muiden kuntien ja kaupunkien Ohjaamojen kesäsomettajia.

Johannes haki kesäsomettajaksi, sillä työ vaikutti hauskalta ja ainutlaatuiselta tilaisuudelta kehittää omaa osaamistaan. Hän kertookin saaneensa kesätyössä jo paljon varmuutta omasta tekemisestä – nyt hän uskaltaa ideoita mielikuvituksellisemmin ja kokeilla asioita rohkeammin. Varmuuden lisäksi hän on oppinut tehokkaan, reippaan työskentelyotteen sekä kehittynyt kirjoittajana.

Muille nuorille kesätyöntekijöille ja tulevaisuudessa kesätöitä hakeville Johannes vinkkaa, että työhön kannattaa aina tarttua positiivisella, avoimella asenteella. Myöskään virheiden tekemistä ei kannata liiaksi pelätä. Reippaasti tekemällä ja apua kysymällä oppii parhaiten!

Kunnalla työskentely tarjoaa nuorelle varmuutta ja kokemusta

Johanneksen mukaan parhaat vinkit työnhakuun saa ehdottomasti Ohjaamosta, jossa kannattaakin piipahtaa, mikäli kaipaa tukea työnhakuun. Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille tarkoitettu paikka, jossa saa ilmaiseksi apua monenlaisiin asioihin aina opiskelusta ja asumisesta työllistymiseen.

Johannes on yksi kolmesta Duunienergiaa-kampanjan kautta palkatuista kesätyöntekijöistä. Kirkkonummen kunta osallistuu sähkönjakeluyhtiö Carunan kampanjaan, jossa yhtiö tukee kuntia 16–20-vuotiaiden nuorten kesätöihin palkkaamisessa. Kampanjan kautta nuoria työskentelee Ohjaamon lisäksi myös kirjastossa ja Jorvaksen työllistämisyksikössä.

Työskentely kunnalla tarjoaa nuorille arvokasta kokemusta, oppia ja varmuutta omasta tekemisestä. Työpaikan kautta nuorille avautuu myös uudenlainen näkökulma Kirkkonummeen. ”Kunnan kesätyöt nuorille ovat suuri mahdollisuus oppia työelämästä”, toteaa Johannes.

Hymyilevä kesäsomettaja Johannes Ohjaamon edessä.