Nuorisovaltuusto

Kirkkonummen kunnassa toimii syksystä 2017 lähtien nuorisovaltuusto. Kirkkonummen nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti sitoutumaton kunnan vaikuttamistoimielin, jonka päätehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin kunnan päätöksenteossa sekä edustaa kirkkonummilaisia nuoria eri paikoissa. Nuorisovaltuusto kokoontuu kuukausittain, tuo nuorten ajatuksia kunnan toimielinten käsiteltäväksi, osallistuu erilaisiin työryhmiin ja on mukana järjestämässä nuorille suunnattuja tapahtumia.

Seuraa meitä Snapchatissa @nuvaknummi ja Instagramissa: @nuvakirkkonummi.

Kirkkonummelaiset nuoret valitsivat 13 edustajaa Kirkkonummen ensimmäiseen nuorisovaltuustoon.

Äänioikeutettuja oli 3350, joista 43,7 % kävi äänestämässä. Eniten ääniä (130 kpl) sai Ville Nenonen.

Kirkkonummen nuorisovaltuusto, 13 jäsentä

Alppi Emma, s. 2002, Nissnikun koulu
Hiippala Saku, s. 2002, Nissnikun koulu
Jokinen Akseli, s.2004, Veikkolan koulu
Kiviniemi Akseli, s.2000, Omia Kirkkonummen toimipiste
Klippi Kaisa, s. 2002, Kirkkoharjun koulu,
Lavi Saga, s. 2000, Ei koulussa kirkkonummella / Kuninkaantien lukio
Lehtonen Vivi, s. 2003, Winellska skolan
Leskinen Arttu, s. 2000, Porkkalan lukio
Lundell Rasmus, s. 2004, Winellska skolan
Nenonen Ville, s. 2002, Veikkolan koulu
Nerg Jami, s. 2004, Papinmäen koulu
Saranpää Aapo, s. 2003, Kirkkoharjun koulu
Virtanen Onni, s. 2003, Kirkkoharjun koulu

Kirkkonummen kunnan nuorisovaltuusto on sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan vapaa-aikajaoston alainen vaikuttamistoimielin, jonka tarkoituksena on:

• Edistää ja kehittää nuorten asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia, uskonnollisia tai muita aatteellisia sidonnaisuuksia.
  • Edustaa nuoria kunnan päätöksenteossa ja tuoda nuorten ajatuksia kunnan toimielinten käsiteltäväksi.
  • Pitää yhteyttä kunnan nuoriin ja nuorten parissa työskenteleviin tahoihin.
  • Edistää yhteistyötä nuorten ja kunnan välillä.
  • Valmistella esityksiä ja aloitteita kunnan toimielimille ja muille tahoille sekä seurata aloitteiden käsittelyä.
  • Saada nuoret kiinnostumaan yhteiskunnallisista ja paikallisista asioista.
  • Luoda nuorille virikkeellistä toimintaa ja mahdollisuudet vaikuttaa heitä koskeviin asioihin.
  • Pitää yhteyttä Suomen muihin nuorisovaltuustoihin.
  • Olla kaksikielinen nuorten vaikuttamistoimielin kunnassa.
  • Tiedottaa nuoria koskevista asioista kunnan molemmilla virallisilla kielillä, huomioiden myös tarvittaessa ja mahdollisuuksien mukaan vieraskieliset nuoret.

Lisätietoa:

Nuorisovaltuuston toimintakoordinaattori Martta-Liisa ”Mimmi” Kosonen