Nuorisotyö raiteilla -työ tavoitti kesän alussa lähes 400 nuorta

23.06.2020 11:17

Kategoria: Nuoret Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Lasten ja nuorten kahden ensimmäisen lomaviikon aikana nuorisotyö raiteilla -tiimi liikkui Kirkkonummen alueella, pääsääntöisesti keskustassa, Masalassa ja Veikkolassa. Tämän lisäksi jalkauduttiin rantaradalla sekä Espoon puolella ostoskeskuksissa. Lisäksi yhteishakutulosten tiimoilta jalkauduttiin yhteistyössä Kirkkonummen etsivän nuorisotyöntekijä Sini Rautiaisen kanssa. Nuorten kanssa juteltiin kesätöistä, jatko-opiskelupaikoista, vallitsevasta koronatilanteesta ja vaihdettiin kuulumisia. Toki samalla muistutettiin nuoria kokoontumisrajoitteista ja turvaväleistä. Nuoria tavoitettiin alkukesän aikana 360.

NTR Kirkkonummi jatkaa jalkautumista viisi kertaa viikossa jälleen heinäkuun loppupuolelta koulujen alkuun saakka. ja koulujen alkamisviikonloppuna elokuussa tiimi on tehostetusti liikkeellä perjantaina ja lauantaina paikoissa, mihin nuoret kokoontuvat.

Mikä on Nuorisotyö raiteilla eli NTR?

Kirkkonummi liittyi toukokuussa 2019 mukaan Nuorisotyö raiteilla -hankkeeseen, jonka tavoitteena on nuorisotyön vieminen sinne, missä nuoret liikkuvat ja viettävät vapaa-aikaansa raideliikenteessä, asemilla, kauppakeskuksissa sekä lentoasemalla. Arkisten kohtaamisten kautta edistetään nuorten hyvinvointia ja nuoria tuetaan, autetaan sekä tarvittaessa ohjataan tarvitsemiensa palveluiden piiriin. Nuorisotyöntekijät ovat liikkeellä silloin kuin nuoretkin, eli pääosin iltaisin ja viikonloppuisin.

Toiminnan toteutuksesta ja organisoinnista vastaa Vantaan kaupungin Nuorisopalvelut. Hankkeessa työskentelee kokenut ja ammattitaitoinen tiimi, joka vastaa raidenuorisotyön suunnittelusta, valmistelusta, koordinoinnista ja toteutuksesta. Yhteistyökumppaneina toimivat Helsingin ja Espoon kaupunkien nuorisopalvelut, Aseman Lapset ry., Liikennevirasto, VR Group, Finavia, HKL, poliisilaitokset, järjestyksenvalvontayritykset ja ammattikorkeakoulut. Toiminnan laajentuessa 1.5.2019 mukaan tulivat Kirkkonummi, Kauniainen, Järvenpää sekä HYRIA säätiö. Toimintaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

NTR