Nuoret innostuivat vaalityöstä

11.06.2021 18:30

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Nuoret

Tämän vuoden kuntavaaleissa työskentelee enemmän nuoria kuin koskaan, sekä ennakkoäänestyksessä, ennakkoäänten lajittelussa, vaalipäivän äänestyksessä että laskennassa. Keskusvaalilautakunta onkin tietoisesti lähtenyt rekrytoimaan nuoria jotta turvataan työntekijöitä tuleville vuosille sekä lisätään nuorten vaaliaktiivisuutta ja mielenkiintoa.

- Nuorten rekrytointi oli keskusvaalilautakunnan tahtotila ja tietoinen strategia näihin vaaleihin, kertoo keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtaja Harriet Hagelberg. Rekrytointi erilaisiin vaalitehtäviin on haastavaa erityisesti kuntavaaleissa erinäisten jääviyskysymysten vuoksi, joten nyt oli oiva hetki tuoda uutta verta ja tuoreita voimia mukaan vaalityöskentelyyn. Vaaleissa tarvitaan nykyään myös it-osaamista, ja työtahti on kova. Onneksemme saimme monta reipasta nuorta mukaan eri tehtäviin, iloitsee Hagelberg. 

Erica, Jasmin, Morris, Samu ja Sandra sekä kuvasta puuttuva Emilia ahkeroivat kolmatta viikkoa kunnantalon viidennessä kerroksessa ennakkoäänten parissa. Allekirjoitukset tarkistetaan ja kuoret lajitellaan muun muassa äänestysalueittain. Sunnuntaina alkaa ennakkoäänten laskeminen, ja maanantaina tarkistetaan vaalilautakuntien varsinaisen vaalipäivän laskelmat. Vaalien alla nuoret ovat lisäksi suorittaneet viimeisiä tenttejään, viettäneet lakkiaisia, opiskelleet pääsykokeita varten sekä käyneet muissakin kesätöissä.

- Kyllä on työmoraali kohdallaan, kun tullaan yo-juhlista aamulla töihin, ja lisäksi suorittavat kaikki tehtävät virheettömästi, kehuu Hagelberg.

Nuoret kunnantalon vieressä