Noidankivi hurmaa Eerikinpolulla

02.07.2019 13:18

Kategoria: Liikunta ja ulkoilu Kulttuuri Vapaa-aika

Tammien ja pähkinälehtojen katveessa on laakea noidankivi, joka on kutkuttanut Eerikinpolulla astelevien mielikuvitusta jo pitkään. Tämä kulttuuripolku sai nyt uuden opastaulun, jonka luota vajaan tunnin mittainen kierros on helppo aloittaa.

Eerikinpolku kertoo Koski-Navalan alueen historiasta, luonnosta ja nykypäivästä, joista saa tietoa kännykkään ladattavasta oppaasta osoitteesta kirkkonummi.fi/polut-ja-kohteet. Oppaan yhteydessä on kartta, jota seuraamalla polkua voi kulkea.

Reitti kulkee polkuja ja pikkuteitä pitkin Haapajärven rantamilla Eerikinkartanon ja Navalan kartanon välisessä maastossa. Historian havinaa voi aistia hämyisellä tammikujalla, joka tehtiin aikoinaan herrasväen kävelyretkiä varten. Navalan puukujanteet näkyvät 1800-luvun lopun kartoissa.

Eerikinkartanon monet rakennukset on esitelty sähköisessä oppaassa kattavasti ja merkattu maastoon puukylteillä, kuten polun muutkin kohteet. Samoja polkuja asteli 130 vuotta sitten valtioneuvos Carl Ferdinand von Wahlberg, joka osti vuonna 1890 molemmat kartanot ja yhdisti ne kiinteistöksi nimeltä Eriksgård poikansa Erikin mukaan.

Kirkkonummen ensi vuonna valmistuvan kulttuuristrategian valmistelu on nyt hyvässä vauhdissa, mille pontta antaa kulttuurin projektisihteeri Jari Kallion kesäkiertue kunnan kulttuurikohteissa. Nyt oli vuorossa Eerikinpolku.

http://www.kirkkonummi.fi/polut-ja-kohteet

https://www.facebook.com/kulttuurikirkkonummi

Facebook: #strategiasihteerinkesäkiertue

Eerikinpolku noitakivi