Nimistösuunnittelu

Nimistön suunnittelu Kirkkonummella on osa paikallista omaleimaisuutta. Hyvä nimi ottaa huomioon kulttuuriarvot ja ihmisten tarpeet, vahvistaa kotipaikkatunnetta ja lisää viihtyisyyttä. Ihanteellisimmillaan nimi on myös helppo muistaa, ääntää ja kirjoittaa. Kunnanhallitus on vahvistanut nimistönsuunnittelun periaatteet Kirkkonummella.

Päätöksenteko

Kaavoitukseen liittyvästä nimistöstä päättää kunnanvaltuusto kaavojen hyväksymisen yhteydessä. Kunnanarkkitehti hyväksyy asemakaava-alueiden ulkopuolisten teiden nimet sekä nimenmuutokset ja päättää muutoksista, jotka koskevat asemakaavojen katujen ja muiden yleisten alueiden nimiä.

Valmistelu

Kunnanhallitus asettaa nimistötoimikunnan, jonka tehtävänä on valmistella asemakaavoitettujen ja muiden alueiden nimistöä koskevia asioita. Toimikunta myös seuraa ja valvoo nimistönsuunnittelun periaatteiden noudattamista. Osoitejärjestelmän täydentäminen ei ole mahdollista ilman nimistösuunnittelua, jolla varmistetaan, että uudet nimet ovat hyväksyttyjen periaatteiden mukaisia ja sopivat yhteen aiemman osoitenimistön kanssa.

Anna palautetta nimistösuunnittelusta

Palautetta nimistä, uusia nimiehdotuksia, ilmoituksia virheellisistä nimistä tai tarinoita paikanimistä voit antaa palautejärjestelmässä.

Nimistönsuunnitteluun liittyvää tietoa:

Lisätietoja antaa:

Käytössä oleva ja kaava-alueiden nimistö:
kaavoitusteknikko
Mikael Pettersson
(puh.aika klo 9-11)
mikael.petterson@kirkkonummi.fi

Paikallishistoria ja vanha nimistö:
kulttuuritoimenjohtaja
Maaret Eloranta