Nähdään syyslomalla kirjastossa, nuokkarilla, uimahallissa tai pakussa!

10.10.2019 15:42

Kategoria: Koulut Lapset Nuoriso- ja liikuntapalvelut Kirjasto Nuoret

Kirkkonummella vietetään koululaisten syyslomaa viikolla 42 (14.–18.10.). Lapsille ja nuorille on tarjolla paljon erilaista ajanvietettä eri puolilla kuntaa mm. kirjastoissa, nuorisotiloilla ja uimahallilla.

Tule selvittämään tiesi ulos pakopakusta!

Syyslomaviikoksi harrastuspaku on muuttunut pakopakuksi, ja kiertää keskustassa, Masalassa ja Veikkolassa! Pakuun on rakennettu pakohuone, jossa sinun tulee selvittää tiesi ulos erilaisten tehtävien avulla. Pakopakuun mahtuu yhtä aikaa maksimissaan neljä henkilöä. Katso pakopakun paikat ja aikataulut www.kirkkonummi.fi/harrastuspaku.

Merirosvot, Leila Lehmä, Pagu Pingviini ja Aija Ampiainen kutsuvat Aquamania -tapahtumaan

Torstaina 17.10. klo 18.00–20.30 uimahallilla pääset mukaan lasten ja nuorten spektaakkelimaiseen tapahtumaan, jossa moni asia on totutusta toisin. Pääset nauttimaan tunnelmavalaistuksesta, musiikista, vesileluista, trampoliineista ja liaaniköydestä sekä hassun hauskat hahmot antavat sinulle erilaisia tehtäviä. Tapahtuma on suunnattu 8–15-vuotiaille lapsille, mutta koko perhe voi osallistua. Ison altaan toiminnot ovat tarkoitettu uimataitoisille henkilöille (uintivaatimus väh. 25 metriä). Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mukaan pääset maksamalla uimahallin sisäänpääsymaksun.

Nuorisotiloilla monipuolista tekemistä

Biljardi, pingis, pöytäfudis ja monet muut hauskat pelit odottavat pelaajiaan, joten tule rohkeasti mukaan. Masalan, Veikkolan ja Gesterbyn monitoimitalojen salit mahdollistavat mm. säbän, koripallon ja sisäfudiksen pelaamisen ja monenlaisen muun vauhdikkaan toiminnan. Keskustan Mestassa ja Laajakallion nuorisotiloissa pienpelit ovat pop! Kantvikin nuorisotilalla voit puolestaan sukeltaa mm. musiikin harrastamisen saloihin. Nuorisotilatoimintaan osallistuessa sinun ei tarvitse ennakkoilmoittautua, tulet vain mukaan! Toiminta on tarkoitettu vuosiluokan 3 oppilaille–17-vuotiaille. Nuorisotilat ovat auki seuraavasti:

• Masalan monitoimitalo (Sundsbergintie 1): ma ja ke klo 15–21
  • Veikkolan nuorisotila (Koskentie 3): ma ja ti klo 15–21
  • Mesta (Kirkkotallintie 2): ke klo 15–21 ja pe 15–22.
  • Laajakallion nuorisotila (Sinipiiankuja 2) to klo 12–17 ja pe klo 15–21.
  • Kantvikin nuorisotila (Toppapolku 2): ti klo 12–17.

Maksuton MyHobby Scratch -koodauspaja Mestassa

Maanantaista perjantaihin klo 10–12 järjestettävässä koodauspajassa suunnitellaan 3D-mallit, jotka tulostetaan 3D-tulostimella viikon aikana. Muina päivinä koodataan pieniä animaatioita ja pelejä. Paja on suunnattu yli 8-vuotiaille, ja se on maksuton. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Ilmoittautumiset sähköpostiin kirkkonummen.mesta@gmail.com.

Eläinteemaiset pajat ja tapahtumat kutsuvat mukaan

Masalan ja Veikkolan kirjastossa on eläinaiheista ohjelmaa syyslomaviikon aikana

Masala

• Maanantai 14.10. klo 17–19 kissa-askartelupaja. Pajassa askarrellaan Saapasjalkakissan seikkailujen innoittamina erilaisia kissa-aiheisia aarteita.
  • Tiistaina 15.10. klo 18–19 Kirkkonummen kaverikoirat tulevat vierailulle. Samalla voi tehdä itselle muistoksi pinssin valitsemansa kaverikoiran kuvasta klo 17–19.
  • Keskiviikko 16.10. klo 10–14 Fisa-kirjastokissa kuuntelee lukijoita. Kirjastokissa Fisalle lukeminen tukee lukemaan harjoittelevaa. Fisa kuuntelee mielellään kaikenlaisia tarinoita, eikä virheitä tarvitse pelätä. Voit varata itsellesi 15 minuutin lukuajan kirjastosta.
  • Torstai 17.10. klo 17–19 poniaiheinen askartelupaja, jossa tehdään ponihahmoja kangas- ja paperipaloista. Samaan aikaan kirjastolla vierailee poneja, joita voi rapsutella.
  • Perjantai 18.10. klo 10–14 eläinteemainen 3D-printteripaja. Pajassa tutustutaan 3D-printteriin ja printataan pieniä eläinhahmoja, kirjanmerkkejä ja muita nopeita tulostuksia.

Veikkola

• Tiistai 15.10.klo 17–19 poniaiheinen askartelupaja, jossa tehdään ponihahmoja kangas- ja paperipaloista. Samaan aikaan kirjastolla vierailee poneja, joita voi rapsutella.
  • Perjantai 18.10. klo 10–14 Fisa-kirjastokissa kuuntelee lukijoita. Kirjastokissa Fisalle lukeminen tukee lukemaan harjoittelevaa. Fisa kuuntelee mielellään kaikenlaisia tarinoita, eikä virheitä tarvitse pelätä. Voit varata itsellesi 15 minuutin lukuajan kirjastosta.
  • 3D-printteri on syyslomalaisten käytössä tiistaista perjantaihin.

Lastenteatteriesitys lauantaina

Syyslomaviikon huipentaa lauantaina 19.10. Masalan kirjastossa klo 10 järjestettävä Lentävä matto lastenteatteriesitys. Tanssiteatteri Raatikon vuorovaikutteinen teos johdattaa katsojat tuhannen ja yhden yön maisemiin. Luvassa on hauska ja vauhdikas matka, josta nauttivat sekä lapset että aikuiset. Suomenkielinen esitys kestää noin 50 minuuttia, ja se soveltuu 3–10-vuotiaille. Monitoimisaliin mahtuu 100 ensimmäistä saapumisjärjestyksessä.

Aquamaniaan osallistuva pingviini