Miten selvitä arjesta koronaviruksen aikaan?

Ikäihmiset ovat yksi kororovirustaudin riskiryhmä, jonka on erityisen tärkeä välttää sairastumista. Tämän vuoksi yli 70-vuotiaille henkilöille suositellaan pysymistä kotona ja erillään muista ihmisistä. Ikäihmisetkin saavat toki edelleen ulkoilla, kunhan pysyttelevät vähintään metrin turvavälin etäisyydellä muista ihmisistä. Ulkoilu on myös tärkeää yleiskunnon säilyttämisen kannalta.

Välttämättömillä asioilla, kuten kaupassa ja apteekissa saa edelleen asioida turvaväli huomioiden. Suositeltavaa on asioida niissä hiljaiseen aikaan. Kirkkonummella useimmat ruokakaupat ovat varanneet ensimmäisen aukiolotunnin tai puoli tuntia riskiryhmien asiointia varten. Myös terveysasemalla, laboratoriossa ja röntgenissä voi edelleen asioida. Diabetesvälineitä saa hakea kuten ennenkin. Asioidessa tulee muistaa noudattaa käsihygieniaa ja oikeita yskimis- ja aivastamistapoja.

Kirkkonummen kunnan työntekijöillä ei ole tällä hetkellä mahdollista hoitaa kuntalaisten puolesta kodin ulkopuolista asiointia, kuten päivittäisiä ruokaostoksia, apteekkiasiointia, postipakettien hakua yms. Näissä asioissa suositellaan turvautumaan läheisten, naapureiden, yhdistysten ja vapaaehtoisten apuun. Monilla ruokakaupoilla, ravintoiloilla ja apteekeilla on myös kotiinkuljetuspalvelu. Autoilevilla on myös mahdollisuus tilata ruokakaupoista ostokset itse noudettavaksi.

Kunnassa hyväksyttyjen yksityisten palveluntuottajien listasta voi myös etsiä sopivia palveluntarjoajia.