Mille metroasemalle Kirkkonummen bussit ajetaan tulevaisuudessa? Kerro näkemyksesi HSL:lle!

27.11.2020 12:07

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Kadut ja tiet Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

HSL valmistelee yhteistyössä Kirkkonummen kunnan kanssa linjastosuunnitelmaa tilanteeseen, jossa metro on jatkettu Kivenlahteen. Nyt on aika vaikuttaa ja kertoa mielipiteensä, minne metroasemalle Kirkkonummen linjat ajetaan Kivenlahden metron jatkeen valmistuttua.

Kirkkonummen Länsiväylän bussilinjoille (171-174Z) ovat vaihtoehdot päätepysäkiksi joko Espoonlahti tai nykyinen Matinkylä. Espoonlahteen tulee uusi bussiterminaali metroaseman yhteyteen. Myös Kivenlahdessa olisi mahdollista vaihtaa metroon, jos linjat ajetaan Espoonlahteen.

Vaihtoehtoja on käytännössä kaksi

Ensimmäisessä vaihtoehdossa bussit ajetaan Kivenlahden kautta Espoonlahden metroasemalle, jossa vaihto tapahtuu sisätiloissa. Matka-ajan Helsinkiin arvioidaan pitenevän 4-6 minuuttia. Vaihto Kivenlahdessa on myös mahdollista. Jos vaihtoyhteys metroon sovitetaan Espoonlahden sijasta Kivenlahdessa (bussipysäkki kadulla), niin matka-aika Helsinkiin pitenisi tällöin 2-4 minuuttia. Tässä vaihtoehdossa yhteydet Läntiseen Espooseen paranisivat, mutta Matinkylästä lähteville linjoille tulisi ylimääräinen vaihto metroon.

Toisessa vaihtoehdossa bussit ajetaan kuten nykyisin Matinkylän metroasemalle. Matka-aika Helsinkiin ja metron varrelle säilyy nykyisen kaltaisena. Matinkylästä on jatkoyhteydet edelleen bussilla eri suuntiin Espooseen. Yhteydet Espoonlahden alueelle olisi tässä vaihtoehdossa heikommat. Jatkossakin yhteys Espoonlahdensolmun pysäkiltä olisi joko kävellen tai vaihtaen bussiin. Vaihtoehtona on myös metro Matinkylästä Kivenlahteen.

HSL toivoo kirkkonummelaisten näkemyksiä asiaan. Täältä pääset HSL:n uutiseen, jossa on linkki blogiin. Voit kommentoida asiaa tuomalla esille oman näkemyksesi 9.12.2020 mennessä.

Suora linkki HSL:n kyselyyn

Kirkkonummen matkakeskus