Metsävisan 2020 voitto Kirkkonummelle

26.05.2020 08:47

Kategoria: Opetus Lapset Nuoret

Eelis Ojala voitti valtakunnallisen Metsävisan 2020

Metsävisaan osallistui yli 21000 yläkoululaista – alkukilpailusta finaaliin päässeet 50 nuorta kilpailivat verkkolähetyksessä kouluiltaan käsin. Finaalikysymyksiin vastattiin mobiilisovelluksen kautta, 40 metsäaiheiseen kysymykseen sisältyi aiheita lajintunnistuksesta puun käyttöön ja metsän monimuotoisuuskysymyksistä muinaisiin mytologioihin.

Kisan voittoon Eeliksen siivitti oma kiinnostus - hän kertoo pitäneensä aina luonnossa liikkumisesta ja seuraa päivittäisiä ajankohtaisia keskusteluja liittyen luontoon ja metsiin.  Itse kisa oli kaikille 9.-luokan oppilaille pakollinen ja alkukilpailu suoritettiin sähköisesti koulusta käsin valvojan seurassa.

Monipuolisista kysymyksistä parhaiten Eeliksen mieleen jäi kysymys suomalaisen mytologian metsänjumalasta, mikä on hänen nimensä. Vastauksen kysymykseen tiesi – totta kai – kisan voittajamme, tiedätkö sinä?

Tulevaisuudessa Eelistä kiinnostaa metsätalous ja etenkin miten metsiä voitaisiin hyödyntää käyttäen uudenlaisia ratkaisuja ilmastokysymysten monimuotoisuus huomioon ottaen.

Onnittelemme Eelistä upeasta suorituksesta!

 

Metsävisa on metsäalan ja koulujen tekemää pitkäaikaista yhteistyötä

Metsävisaa on järjestetty vuodesta 1982 alkaen. Miljoonan osallistujan määrä ylittyi vuonna 2016. Pääjärjestäjät ovat Suomen Metsäyhdistys ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry. Päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö. Mukana rahoittamassa ja järjestämässä on lähes koko metsäala. Vuonna 2021 Metsävisa järjestetään 40. kerran.

Lue Suomen Metsäyhdistyksen tiedote >>