Mediataitoviikolla pohditaan algoritmejä ja paetaan trollibunkkerista

02.02.2021 08:30

Kategoria: Kirjasto

Mediataitoviikko on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin eli KAVIn järjestämä teemaviikko, jota vietetään tänä vuonna helmikuun toisella viikolla eli 8.–12.2. Teemaviikon tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Kirkkonummen kirjasto nostaa teemaviikon aiheita esiin sosiaalisen median kanavissaan, koska koronatilanteen vuoksi kirjastoissa ei voi järjestää tapahtumia. Viikon aikana kirjaston Facebook-sivuille tulee linkki esimerkiksi muun muassa virtuaaliseen pakohuonepeliin - pääsetkö pois trollibunkkerista? Ylen tuottama video puolestaan havainnollistaa, miten suosittelualgoritmit muokkaavat maailmaa. Millaisen jäljen sinä jätät verkkoon? -testi taas kertoo, oletko yksityisyydestäsi tarkka vai huoleton huitelija.

Lisää tietoa ja hyödyllistä materiaalia aiheesta löytyy osoitteesta mediataitoviikko.fi.

Kirkkonummen pääkirjaston mediaosasto opastaa digiasioissa koronan vuoksi etänä. Jos kaipaat opastusta, voit ottaa yhteyttä mediaosastoon sähköpostitse mediakirjasto@kirkkonummi.fi tai puhelimitse 040 126 9872.

Otetaan yhdessä mediataidot haltuun!

Pääkirjaston mediaosaston Sebastian Nordlund ja Anton Kaskisuo opastavat digiasioissa.

Kuva: Maija Mattinen