Masalan kirjastosta Kirkkonummen ensimmäinen omatoimikirjasto

29.10.2018 13:28

Kategoria: Kirjasto

Masalan kirjasto muutetaan omatoimikirjastoksi, jotta se pystyy palvelemaan entistä paremmin alueen asukkaita. Omatoimikirjasto laajentaa kirjaston aukioloaikoja, jolloin kirjaston kokoelmat ja tilat ovat asiakkaiden käytettävissä silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan mm. kameroin.

Kirjastossa on meneillään asiakaskysely tulevaan omatoimikirjastoon liittyen, jossa kysytään toiveita aukioloaikoihin, ikärajoihin ja palveluihin liittyen. Kyselylomakkeen voi täyttää kirjastossa tai kirjaston kotisivuilla www.kirkkonummi.fi/kirjasto. Masalan kirjastossa järjestetään myös asukasiltoja, joissa on kirjailijavieras sekä mahdollisuus kysyä ja keskustella omatoimikirjastosta. To 8.11. klo 18 kirjastossa vierailee dekkarikirjailija ja rikostoimittaja Jarkko Sipilä. Ruotsinkielisessä asukasillassa to 29.11. klo 18 kuullaan kirjailija Rafael Donneria. Tilaisuudet ovat osa AVI:n rahoittamaa Omatoimikirjasto omaksi -hanketta.

Ennen omatoimikirjaston avaamista kirjastoa remontoidaan omatoimikäyttöön sopivaksi: muun muassa kokoustilat tulevat olemaan asiakkaiden käytössä myös omatoimiaikana. Remontti toteutetaan alkuvuodesta 2019.

Masalan kirjasto tulee myös jatkossa olemaan miehitetysti auki kirjaston normaaleina aukioloaikoina ma, ti ja to klo 15-20 sekä ke, pe ja la klo 10-15. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee asioimaan itsenäisesti kirjastokortilla ja pin-koodilla.

Lisätietoja antaa kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen margareta.kull-poutanen(at)kirkkonummi.fi tai puh. 050 577 4799.

Masalan kirjastosta Kirkkonummen ensimmäinen omatoimikirjasto