Masalan kirjastossa vietetään Suomi-viikkoa

10.10.2019 15:08

Kategoria: Kirjasto

Masalan kirjastossa järjestetään 21.10.–25.10. Suomi-viikko, jolloin sukelletaan muun muassa suomalaiseen tapakulttuurin ja perinteisiin. Mukana tapahtumaviikon järjestelyissä kirjaston kanssa ovat Life in Kirkkonummi, SPR Kirkkonummi-Siuntion osasto, FRK Kyrkslätt svenska avdelning ja Luckan i Kyrkslätt. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Viikon aloittaa pelihetki Monitoimisalissa maanantai-iltana 21.10. klo 16–17. Tilaisuudessa tutustutaan perinteisiin suomalaisiin peleihin ja leikkeihin. Tiistaina 22.10. klo 18 kuullaan HSY:n Kodin jätehuolto ja lajittelu -luento kirjaston lukusalissa. Luennolla saadaan tietoa jätehuollosta Suomessa ja opitaan jätteiden lajittelun taitoja.

Viikon aikana saadaan maistiaisia Suomen virallisista kielistä suomesta ja ruotsista satutuntien muodossa. Kirjaston satuvintillä vietetään ruotsinkielistä lastenaamua keskiviikkona 23.10., jolloin ohjelmassa on ruotsinkielinen satutunti klo 9.45–10.15 ja ruotsinkielinen musiikkituokio klo 10.15–10.45. Perjantaina 25.10. vuorossa ovat suomenkieliset satuhetket. Aamu alkaa klo 10.00–10.30 suomenkielisellä satutunnilla ja jatkuu klo 10.45–11.15 suomenkielisellä laululorutuokiolla.

Torstai-iltana 24.10. klo 17–18 vietetään Alias-peli-iltaa kirjaston kokoustilassa. Illan aikana pelataan ryhmässä hauskaa peliä sekä harjoitellaan sananselitystaitoja. Ilta jatkuu vielä klo 18–19.30 Mitä Suomi tarkoittaa minulle? -keskustelutilaisuudella kirjaston lukusalissa. Tilaisuudessa keskustellaan tapakulttuurista, vaihdetaan kokemuksia ja katsellaan valokuvia eri puolelta Suomea. Tarjolla on perinteisiä karjalanpiirakoita ja kahvia.

Huomioithan, että kulkureitti Masalan kirjastolle on muuttunut. Masalan kirjaston ja monitoimitalon liittymä Sundsbergintiellä on suljettu ajoneuvoliikenteeltä katusuunnitelmien mukaisesti. Liikennöinti kirjastolle ja sieltä pois tapahtuu Puolukkamäen kautta. Jalankulku- ja pyöräily-yhteys on Sundsbergintieltä.

Masalan kirjastossa vietetään Suomi-viikkoa