Masalan kirjaston dekkariviikoilla jännittävää ohjelmaa lapsille ja aikuisille

04.11.2019 14:08

Kategoria: Kirjasto

Masalan kirjastossa uppoudutaan syksyn pimentyessä jännittävien tarinoiden maailmoihin, kun marraskuun lopulla vietetään dekkariviikkoja. Jännityskirjojen inspiroimaa ohjelmaa on luvassa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Jännitysteeman aloittavat lasten- ja nuortenkirjailija Jari Mäkipään esitykset torstaina 14.11. klo 10 ja 11. Mäkipää kertoo kirjailijan työstä ja siitä, miten Etsiväkerho Hurrikaani -sarjan kirjat ovat syntyneet. Tilaisuudet on suunnattu koululuokille, ja niihin on ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen masalan.kirjasto@kirkkonummi.fi.

Maanantaina 18.11. klo 18 kirjailijavieraaksi saapuu suomenruotsalainen Eva Frantz, joka tunnetaan cozy crime -jännitysromaaneistaan. Frantz voitti Vuoden johtolanka -palkinnon romaanistaan Kahdeksas neito ja Runeberg Junior -palkinnon teoksestaan Osasto 23. Tilaisuus on ruotsinkielinen.

Torstaina 21.11. on vuorossa monipuolista suomenkielistä dekkarihenkistä ohjelmaa aikuisille. Ensin klo 17 päästään syventymään jännittäviin lukuvinkkeihin, kun Murharyhmä-lukupiirin vetäjä Kirsi Vaintola kertoo houkuttelevista dekkareista. Tervetuloa kuuntelemaan, jos jännityskirjat kiinnostavat, mutta et tiedä, mihin kirjaan tarttua.

Jännitysvinkkauksen jälkeen torstai huipentuu klo 18 kirjailija Matti Röngän vierailuun. Toimittaja ja kirjailija Matti Rönkä on julkaissut 10 romaania, joista uusin, Uskottu mies, ilmestyi tänä syksynä. Röngän teoksia on käännetty yli 20 kielelle, ja niistä on tehty myös tv-sarja ja elokuva.

Lauantaina 23.11. kirjasto toivottaa kaikki salapoliisinalut tervetulleiksi dekkaripajaan klo 10.30–12.30. Leikkisässä pajassa seurataan johtolankoja ja ratkotaan morseviestejä. Pajassa voi myös kokeilla sormenjälkien ottamista, siis mustetta sormeen ja sormi paperille. Ethän jätä johtolankoja jälkeesi!

Dekkariviikkojen aikaan kokoontuu myös Murharyhmä-lukupiiri, jonka marraskuun kirjana torstaina 28.11. klo 18 on Arne Dahlin Rajamaat. Dekkarilukupiirissä käydään kepeitä keskusteluja jännityskirjoista vahvan kahvin ja teen kera. Voit kysyä kirjaa kirjastosta, ilmoittautumista ei tarvita.


Matti Röngän kuva: Liisa Valonen


Eva Frantzin kuva: Marica Rosengård

Masalan kirjaston dekkariviikoilla jännittävää ohjelmaa lapsille ja aikuisille