Masalan kirjaston aukioloajat laajenevat omatoimikirjaston ansiosta

21.03.2019 14:20

Kategoria: Kirjasto

Masalan kirjasto on parhaillaan remontin vuoksi suljettu, ja remontissa kirjastoon asennetaan omatoimitekniikka. Kun kirjasto taas muutostöiden jälkeen avataan, se on auki seitsemänä päivänä viikossa. Kirjaston aukioloaika jakautuu jatkossa kahteen ryhmään: palveluaikaan, jolloin kirjaston henkilökunta on paikalla entiseen tapaan, ja omatoimiaikaan, jolloin asiakkaat voivat käyttää kirjastoa omatoimisesti. Palveluajat säilyvät ennallaan, eli henkilökunta on kirjastossa paikalla kuten tähänkin saakka.

Omatoimiaikana sisään pääsee kirjastokortilla ja PIN-koodilla, ja tiloja valvotaan kameroin. Omatoimiaikana asiakkaat voivat noutaa varauksiaan sekä lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla. Kirjaston tiloissa voi lukea lehtiä ja kirjoja, työskennellä ja opiskella. Niin ikään asiakastietokoneet, kopiokone ja langaton verkko ovat asiakkaiden käytössä.

Voidakseen asioida kirjastossa omatoimiajalla asiakkaan tulee rekisteröityä omatoimikirjaston käyttäjäksi. Rekisteröityminen onnistuu Kirkkonummen kirjaston kaikissa toimipisteissä, kunhan Masalan kirjasto on jälleen avautunut. Rekisteröityminen tehdään kirjallisesti, ja se edellyttää omatoimikirjaston käyttösääntöjen hyväksymistä. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat takaajan allekirjoittaman rekisteröitymislomakkeen.

Omatoimitekniikan muutostöiden vuoksi Masalan kirjasto on suljettu toistaiseksi ja avataan heti remontin valmistuttua myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Sulkuaikana Masalan kirjaston aineisto ei ole käytettävissä ja noudettavat varaukset siirretään pääkirjastoon. Sulkuaikana myöskään Masalan kirjaston palautusluukku ei ole käytössä.

Remontin valmistuttua Masalan kirjasto on auki sunnuntaista torstaihin kello 7−21 sekä perjantaisin ja lauantaisin klo 7−18. Henkilökunta on paikalla kuten ennenkin eli maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 15−20 ja keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin kello 10−15. Miehitettyjen palveluaikojen ulkopuolinen aika on omatoimiaikaa.

Masalan kirjaston aukioloajat laajenevat omatoimikirjaston ansiosta