Masalan kirjasto on omatoimisesti auki läpi kesän

13.06.2019 09:35

Kategoria: Kirjasto

Toukokuusta lähtien Masalan kirjastossa ovat olleet käytössä laajennetut aukioloajat omatoimitekniikan ansiosta. Asiakkaat pääsevät kirjaston tiloihin myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimikirjaston alkutaival on sujunut ongelmitta, ja asiakkaat ovat pikkuhiljaa alkaneet hyödyntää kirjaston laajempia aukioloaikoja.

Elokuun loppuun saakka Masalan kirjastossa on käytössä kesäaukioloajat, eli henkilökunta on paikalla maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 15–20 sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10–15. Henkilökunta ei siis ole paikalla kesälauantaisin tai esimerkiksi juhannuksena, mutta silloinkin kirjastossa voi asioida omatoimisesti. Omatoimiajat ovat aina samat riippumatta siitä, onko pyhäpäivä vai ei: omatoimisesti kirjasto on auki sunnuntaista torstaihin kello 7–21 sekä perjantaisin ja lauantaisin kello 7–18.

Omatoimiaikana sisään pääsee kirjastokortilla ja PIN-koodilla, ja tiloja valvotaan kameroin. Omatoimiaikana asiakkaat voivat noutaa varauksiaan sekä lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla. Kirjaston tiloissa voi lukea lehtiä ja kirjoja, työskennellä ja opiskella. Niin ikään asiakastietokoneet, kopiokone ja langaton verkko ovat asiakkaiden käytössä.

Voidakseen asioida kirjastossa omatoimiajalla asiakkaan tulee rekisteröityä omatoimikirjaston käyttäjäksi. Rekisteröityminen onnistuu Kirkkonummen kirjaston kaikissa toimipisteissä. Rekisteröityminen tehdään kirjallisesti, ja se edellyttää omatoimikirjaston käyttösääntöjen hyväksymistä. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat takaajan allekirjoittaman rekisteröitymislomakkeen.

Tervetuloa kesällä kirjastoon!

Kuvat: Bora Hirsova

Masalan kirjasto on omatoimisesti auki läpi kesän