Maksuton Meikon retkipäivä 1.9. kutsuu liikkumaan

28.08.2019 15:31

Kategoria: Nuoriso- ja liikuntapalvelut Vapaa-aika

Miltä kuulostaa luonnossa järjestettävä eläinbingo, jonka teemana on aistit ja havainnointi? Tai historian havinaa upeissa maisemissa? Sunnuntaina 1.9.2019 Meikon luonnonsuojelualue (Korsolammentie, Kirkkonummi) kutsuu lapset ja aikuiset tutustumaan alueen monipuoliseen luontoon ohjatusti.

Lapsiperheille suunnatulla, punaisin merkein merkityllä (3,2 km) Kuikan kierroksella lapset tutustuvat syksyiseen luontoon erilaisten rastitehtävien kautta ympäristökasvattaja Virpi Jussilan johdolla. Kierros lähtee pysäköintipaikalta klo 10.15. Jokainen perhe saa kulkea omaan tahtiinsa ja tapahtumaan voi halutessaan tulla myös oman aikataulunsa mukaan. Erityislasten perheiden tukena paikalla on myös nuoriso- ja liikuntapalveluiden erityisliikunnanohjaaja Bea Söderholm.

Porkkalan polun Tuomo Stålnacken opastuksella pääset tutustumaan keltaisin merkein merkittyyn Meikon kierrokseen (8,3 km). Kierroksella pääset nauttimaan luonnon monipuolisuudesta, upeista maisemista sekä mahdollisesti kuulet historian havinaa. Kierros lähtee pysäköintipaikalta klo 10.15.

Luontokierroksen jälkeen Meikon nuotiopaikalla on tarjolla kuumaa juotavaa ja tikkupullaa klo 13.00 saakka. Nuotiopaikasta ovat huolehtimassa Kirkkonummen Metsänkävijät Onni Virtasen johdolla. Olemme huomioineet myös erityisruokavaliot (laktoositon, maidoton, gluteeniton). Tarjottavaa on rajallinen määrä, joten mahdollisuus myös omien eväiden syöntiin tai omien makkaroiden paistoon. Luontoa säästäen toivomme, että jokaisella retkeilijällä on mukanaan oma muki, josta voi juoda kuumaa juotavaa. Säänmukaiset vaatteet, juomapullo sekä hyvät jalkineet ovat myös tarpeen. Huomioittehan, että alueella on rajallinen paikoitusalue. Lastenvaunut/rattaat eivät sovellu maastoon.

Retkipäivä toteutetaan yhteistyössä:

ympäristökasvattaja Virpi Jussila, Kirkkonummen Metsänkävijät ry, Porkkalan polku ry. ja Kirkkonummen nuoriso- ja liikuntapalvelut

meiko