Maatilapuodin suvipäivät kävijämenestys

08.07.2019 11:43

Kategoria: Matkailu Kulttuuri

Vaikka sadetta vähän välillä ropisi, niin Porkkalan suunnassa järjestetyt Maatilapuodin suvipäivät houkutteli paikalle suuret väkijoukot viikonloppuna. Maatilapuoti on tarjonnut ruokaa läheltä jo vuodesta 1993 lähtien.

Vuorenpeikon Paja kiinnitti ensimmäisenä huomion, kun Maatilapuodin pihaan asteli, sillä sepän ahjosta nousi sankka savu, kun seppä Simo Oksa takoi uusia tuotteita. Vieressä oli suuri koju, josta sai ostaa itse taottuja tuotteita.

”Kaveriseppää tulin tänne aikoinaan tuuraamaan ja siitä pitäen olen joka vuosi käynyt”, tuumasi seppä työnsä äärestä.

Historian tuntua oli hienoissa hevoskärryissä, joiden kyytiin pääsi myös nauttimaan kesäpäivästä. Hevoset ovat olleet tilalla tärkeitä satojen vuosien ajan, kun viljaa ja perunoita on kasvatettu sekä myyty Helsinkiin asti.

Maatilapuoti on rakennettu vanhan maakellarin päälle, jonne on tehty nerokas kummituslabyrintti. Pimeää, ahdasta, pääkalloja, sokkeloista ja välkkyviä valoja. Hui.

Herkullisten kakkukahvien jälkeen pihalla tupsahti eteen vielä Lilli ja Maikki, joiden määkivä ääni kantautui kauas.  Lähistöllä Livefarmia pitävät Minna ja Christos Granqvist käyvät kuulemma näiden kahden kanssa monissa tapahtumissa, joissa silittäjiä ja kyselijöitä on aina runsaasti.

Kirkkonummen ensi vuonna valmistuvan kulttuuristrategian valmistelu on nyt hyvässä vauhdissa, mille pontta antaa kulttuurin projektisihteeri Jari Kallion kesäkiertue kunnan kulttuurikohteissa. Nyt oli vuorossa Maatilapuoti.

https://www.facebook.com/maatilapuotigardsboden

https://www.facebook.com/VuorenpeikonPaja

https://www.facebook.com/livefarmi

 

Lampaat