Luonnonkukkapäivä Ragvaldsin museolla piristi

19.06.2019 14:37

Kategoria: Kulttuuri Museo Matkailu

Yhteispohjoismaista luonnonkukkapäivää vietettiin sunnuntaina 16.6. myös Kirkkonummella Ragvaldsin museon pihapiirissä, jossa kasvaa monenlaisia perinteisiä suomalaisia kukkia ja yrttejä. Päivä huipentui vaarallisen myrkkykasvin poistamiseen suojavarusteissa.

Luonnonkasvien opastuksen lisäksi ohjelmassa oli luontokuvaaja Paavo Riihitammelan esitys valokuvista, joista hän on ottanut suuren osan Ragvaldsin museoalueella. Laadukkaiden lintu- ja perhoslajien valokuvavalikoima oli laaja. Tunnelmaa maalaismaisemassa lisäsivät Team Nikitan pienet shetlanninponit.

Aurinkoisen kukkapäivän lopuksi kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta pukeutui suojahaalareihin poistamaan myrkkykeisoa, joka oli juuri löydetty alueelta ja aidattu niin, että yleisö ei päässyt siihen käsiksi. Myrkkykeisoa esiintyy yleisesti lähes koko Suomen alueella.

Ragvaldsin museoalueen päärakennus ja Porkkalan vuokrakauden näyttely ovat auki kesälauantaisin klo 11-15 paitsi ei juhannuksena. Aikuisilta perittävä pääsymaksu kaksi euroa sisältää opastuksen. Alueella voi käydä tutustumassa aina myös omatoimisesti, mutta kasveja ei saa kerätä. Opetuskasvitarhassa on istutuksista kertova opastaulu. Museoalue on osoitteessa Överbyntie 140, Kirkkonummi.

Ragvaldsin museoalueen verkkosivut: https://www.kirkkonummi.fi/ragvalds-1

Lisää valokuvia Facebookissa, käy tykkäämässä: https://www.facebook.com/ragvalds

Riihitammelan luontokuvia: https://www.facebook.com/groups/262376860907200/

Lisätietoa myrkkykeisosta: http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/myrkkykeiso

Luonnonkukkien ja yrttien opastus käynnissä renkituvan päädyssä humalasalkojen lomassa. Ryhmäkierroksia oli päivän aikana useita suomeksi ja ruotsiksi.