Lumitaidetta ja avoimet ovet perhepäivähoidossa

28.01.2019 14:33

Kategoria: Varhaiskasvatus

Ihana, aito, oikea talvi tuli Kirkkonummelle ja talvesta iloitsevat varmaankin eniten lapset! Lumen tultua ulkoleikit saivat taas uutta potkua ja esiin on kaivettu lumilapiot, liukurit, pulkat, luistimet ja sukset –sekä sormivärit! Jolkbyn, Heikkilän ja Jorvaksen perhepäivähoidon lapset kokoontuivat yhdessä maalaamaan lumitaideteosta Knuutintien leikkipaikan viereen. Iältään 1-5-vuotiaat lapset maalasivat lumihankeen Mittarimadon suihkuttaen sormivärivettä suihke- ja mehupulloilla.

Maalausprojekti kuvastaa hyvin tämän päivän perhepäivähoitoa, jossa hoitajat neljän lapsen ryhmineen kokoontuvat useamman kerran viikossa yhteen leikkimään, liikkumaan, askartelemaan ja laulamaan. Vaikka pääasiassa perhepäivähoito onkin varhaiskasvatusta hoitajan omassa kodissa, lapset saavat myös paljon ystäviä toisten hoitajien lapsiryhmistä, kun leikitään yhdessä puistoissa, kerhoissa ja jumpissa. Pienessä hoitoryhmässä kunkin lapsen tarpeet tulevat hyvin huomioiduksi ja elämän taitojen opettelu tapahtuu turvallisessa ja kotoisessa ympäristössä. Perhepäivähoito sopii kaiken ikäisille varhaiskasvatuksen lapsille ja perhepäivähoidon toiminta on varhaiskasvatussuunnitelman mukaista.

Tulevan kesän aikana useampia perhepäivähoidon lapsia siirtyy eskarilaisiksi ja paikkoja vapautuu Kirkkonummen kunnan perhepäivähoitajilla. Haku kunnalliseen perhepäivähoitoon tapahtuu Kirkkonummen kunnan nettisivujen kautta.

Jolkbyn, Heikkilän ja Jorvaksen alueiden perhepäivähoitajat järjestävät perhepäivähoidon avoimet ovet -tapahtuman Laajakallion Nuorisotilassa (Sinipiiankuja 2), ke 13.2. klo 9.30-11.00.

Keskustan alueen perhepäivähoitajien avoimet ovet -tapahtuma Kuninkaantie 5-7:n kerhotilassa, ti 12.2. klo 9.30-10.30.

Tervetuloa tapaamaan alueiden perhepäivähoitajia, kyselemään perhepäivähoidosta ja siinä samalla leikkimään, askartelemaan ja laulamaan ystävänpäivän merkeissä!

 

Perhepäivähoidon lapset ovat malaanneet mittarimadon lumeen