Lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen valittiin uudet opiskelijat

15.06.2020 15:48

Kategoria: Koulut Nuoret Opetus Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Porkkalan lukio

Porkkalan lukion 180 aloituspaikkaa täyttyivät jälleen hyvin. Vuorokauden sisällä paikkojen julkistamisesta ylivoimainen valtaosa paikoista on jo otettu vastaan. Toisaalta paikkaa vaille jääneet ovat kyselleet vapautuvia paikkoja vilkkaasti. Mahdolliset vapautuvat paikat täytetään varasijojen mukaisessa järjestyksessä siten, että 180 uutta Porkkalan lukiolaista pääsee aloittamaan opintonsa lukuvuoden alkaessa.

Porkkalan lukioon pääsi tällä kertaa yksi hakija lukuaineiden keskiarvolla 7,58, joten varmuudella opiskelupaikka lohkesi keskiarvolla 7,67. Näin tarkastellen sisäänpääsyn keskiarvovaatimus on hieman noussut viime vuodesta.

Seuraavassa yhteisvalinnassa aloituspaikkojen lukumäärä Porkkalan lukiossa säilyy ennallaan, mutta osa paikoista tulee haettavaksi juuri perustetulle lukion Tulevaisuuslinjalle. Linja tarjoaa silloin uudenlaisen ja mielenkiintoisen vaihtoehdon nuorille, joilla on laaja-alaista kiinnostusta osaamisensa kehittämiseen eri tieteiden, uuden teknologian ja kestävän tulevaisuuden alueilla. ”Jo nyt Tulevaisuuslinja tulee näkymään monin tavoin Porkkalan lukion toiminnassa ja opetuksen sisällöissä, eli tänä vuonna otetuilla opiskelijoilla on jo mahdollisuuksia saada osansa linjan tulevasta tarjonnasta”, kertoo rehtori Matti Autero.

Kaikille Porkkalan lukioon valituille on lähetetty valintakirje ja perusohjeet, jonka lisäksi lisää ohjeita paikan vastaanottamiseen sekä tärkeitä vinkkejä tulevaan lukio-opiskeluun löytyy Porkkalan lukion kotisivulta. Lukion verkkosivuilta löytyy myös valittujen nimet julkaistuna niiden osalta, jotka ovat antaneet tähän luvan.

Kyrkslätts gymnasium

Kyrkslätts gymnasium on puolestaan hyväksynyt 64 uutta opiskelijaa – yleiselle linjalle 48 ja yrittäjyyslinjalle 16. Tänä vuonna paikan yleisellä linjalla sai 7,0 keskiarvolla. Yrittäjyyslinjan vastaava keskiarvoraja oli 7,13. Kaikkien aloituspaikkojen odotetaan täyttyvän tämän viikon aikana.

Erityisen ilahduttavaa on, että Kyrkslätts gymnasium vaikuttaa olevan hyvinkin suosittu vaihtoehto myös muista kunnista tuleville nuorille. ”On hieno huomata, että lukiomme maine mukavana ja hyvänä vaihtoehtona on levinnyt laajemmallekin”, iloitsee rehtori Misha Eriksson. Kiinnostus yrittäjyyslinjaa kohtaan on myös selvästi havaittavissa ja hakijat ovat aiheesta kiinnostuneita ja innostuneita. Yrittäjälinjan useamman vuoden kehitystyö kantaa siis hedelmää.

Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 25.6. Kyrkslätts gymnasiumissa toivotaan tietenkin, että uudet opiskelijat ottavat opiskelupaikkansa vastaan mahdollisimman pian. Kaikki valitut opiskelijat ovat jo saaneet sähköpostia, jossa kerrotaan käytännön asioista tarkemmin. Myös Kyrkslätts gymasiumin verkkosivuilta löytyy lisätietoja sekä valittujen nimet julkaistuna niiden osalta, jotka ovat antaneet tähän luvan.

Porkkalan lukio ja Kyrkslätts gymnasium toivottavat kaikki uudet lukiolaiset lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan ja lukioyhteisöjensä jäseniksi!

Ammatillinen koulutus

Myös ammatilliseen koulutukseen hakeneet opiskelijat on valittu. Onnea opiskelupaikan saaneille!

Omnia: https://www.omnia.fi/uutiset/yhteishaussa-2020-omniaan-valitut-uudet-opiskelijat
Axxell utbildning: https://www.axxell.fi/-/antagna-i-gemensam-ansokan-2020
Yrkesinstitutet Prakticum: https://prakticum.fi/for-sokande/studeir-i-prakticum/antagningsinfo

Miten toimia, jos ei saanut opiskelupaikkaa? Me autamme!

Kaikki ne nuoret, jotka jäivät yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, saavat apua ja tukea Etsivästä nuoristyöstä, jossa nuori on kirjoilla. Etsivät nuorisotyöntekijät ovat heihin kaikkiin yhteydessä. Nuoret voivat myös itse olla yhteydessä etsiviin nuorisotyöntekijöihin, jos jokin asia askarruttaa.

Kirkkonummella Etsivästä nuorisotyöstä vastaa kirkkonummelaisten suomenkielisten nuorten osalta Espoon kaupunki ja ruotsinkielisten nuorten osalta SVEPS.

Heihin voi olla yhteydessä puhelimitse ja sähköpostitse.

Etsivä nuorisotyöntekijä, Sini Rautiainen
p. 040 126 7515, sini.rautiainen (at) espoo.fi