Löydä oma lukupiirisi kirjastosta

15.06.2018 10:16

Kategoria: Kirjasto

Kirkkonummen kirjastossa käynnistyy syksyllä useampi lukupiiri eri teemoilla. Lukupiirit kokoontuvat noin kerran kuukaudessa keskustelemaan ennalta sovitusta kirjasta kahvi- tai teekupposen äärelle. Tule mukaan jakamaan lukukokemuksesi ja käymään antoisia keskusteluja luetusta! Voit osallistua yhteen tai useampaan lukupiiriin silloin, kun sinulle sopii.

Mestassa (2. krs., kulku portaita), os. Kirkkotallintie 2, kokoontuu kolme eri piiriä: Proust-lukupiiri, pääkirjaston lukupiiri sekä Teetä ja runoa -runopiiri. Syksyn uutuus on kaksikielinen Proust-lukupiiiri, jossa luetaan yhdessä Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä. Tapaamisia on kerran kuussa, neljä syksyllä (3.9., 1.10., 5.11., 3.12.) ja viisi kevään aikana (7.1., 4.2., 4.3., 1.4., 6.5.), aina maanantai-iltaisin klo 18. Lukuaikataulun saat kirjastosta ja kirjaston kotisivuilta. Lisätietoja: paula.roselius@kirkkonummi.fi.

Pääkirjaston lukupiirissä tutustutaan syksyn aikana eteläeurooppalaiseen kirjallisuuteen. Piiri kokoontuu kerran kuussa (13.9., 11.10., 15.11. ja 13.12.) torstaisin klo 14–15.30. Syyskuussa puhutaan portugalilaisen José Saramagon romaanista Kertomus sokeudesta. Teetä ja runoa -runopiiri keskittyy puolestaan tulevana syksynä tuoreisiin, kotimaisiin runokokoelmiin. Ensimmäisen kerran tavataan to 27.9. klo 18, jolloin aiheena on Tomi Kontion Saattaa, olla. Syksyn muut tapaamisajat ovat torstaina 25.10. ja 22.11. klo 18.

Masalan kirjastossa voi osallistua kahteen eri lukupiiriin: Masalan kirjaston lukupiiriin ja venäläisen kirjallisuuden lukupiiriin. Masalan kirjaston lukupiirissä tutustutaan Thomas Mannin tuotantoon. Kahdella ensimmäisellä kerralla aiheena on Buddenbrookit: erään suvun rappio. Ti 28.8. klo 18 käsitellään osat I-VI ja ti 25.9. klo 18 osat VII-XI. Marras- ja joulukuun kokoontumisissa käsitellään Mannin romaania Taikavuori.

Venäläisen kirjallisuuden lukupiirissä teemana ovat naishahmot eri aikoina venäläisessä kirjallisuudessa. Piiri kokoontuu kerran kuussa (10.9., 8.10., 12.11. ja 10.12.) maanantaisin klo 18. Syyskausi aloitetaan lukemalla Leo Tolstoin romaani Anna Karenina. Kirjat voi lukea haluamallaan kielellä ja keskustelua voidaan käydä sekä suomeksi että venäjäksi.

Tarkemmat tiedot lukupiireistä ja syksyn kirjoista löydät kirjastosta ja kirjaston kotisivuilta.

Löydä oma lukupiirisi kirjastosta