Valitse sivu
kirkkonummi

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumisesta

LIIKUNTA

LIIKUNNAN VAATIMUS- JA TASOKUVAUKSET

Liikunnan kurssit on ryhmitelty kolmeen vaatimustasoon tunnin fyysisen kuormittavuuden ja taitotason mukaan. Vaatimustaso on merkitty kunkin kurssin sisältökuvauksen loppuun. Valitse liikuntakurssi oman tavoitteesi ja kuntosi mukaan.

Tunnin kuormittavuus:

1 = kevyt: Kurssi sopii kaikille ikäryhmille. Tunneilla apuna käytettävät välineet ovat helppoja ja turvallisia hallita. Tunneilla ei tehdä hyppyjä.

2 = keskitaso: Kurssi sopii henkilöille, joilla on aiempaa harrastuspohjaa liikunnassa. Tunnit sisältävät keskiraskaita suorituksia, kuten kyykkyjen kaltaisia liikkeitä.

3 = raskas: Aikaisempi liikunnallinen harrastuneisuus on tuntien läpiviemisen kannalta suositeltavaa. Tunneilla tehdään hyppyjä ja vaativia, suuria lihasryhmiä kuormittavia liikkeitä.

Tunnin taitotaso:

A = helppo: Tunneilla tehdään yksinkertaisia liikkeitä ja liikesarjoja, joihin ei ole taitovaatimuksia.

B = keskitaso: Perusliikkeiden ja liikesarjojen osaaminen on suositeltavaa. Tunti sisältää jonkin verran taitoa ja kehonhallintaa vaativia liikkeitä.

C = haasteellinen: Tunnit sisältävät vaativia liikkeitä ja liikesarjoja.

Katso kehonhuoltokurssien esittelyvideo.
Katso aamujoogakurssien esittelyvideo.

KIELET

KIELIKURSSIEN TASOKUVAUKSET

Helpottaaksemme oikean tasoisen kurssin löytämistä, olemme lisänneet jokaisen kurssin nimen perään taitotasoa ilmaisevan merkinnän. Taitotasojen määrittelemisessä käytämme Eurooppalaista viitekehystä, jossa kielitaitoa kuvataan kuusiportaisen asteikon avulla. Taitotasojen kuvaukset ovat lyhyesti alla. Lue määritelmä ja mieti, mikä kuvaus vastaa sinun kielitaitoasi. Kaikilla kursseilla aktivoidaan kokonaiskielitaitoa mainitulta tasolta lähtien painottaen erityisesti puhevalmiutta.

Taitotaso A1: Ymmärtää ja käyttää tuttuja arkipäivän ilmauksia ja perustason sanontoja, joiden tavoitteena on yksinkertaisten, konkreettisten tarpeiden tyydyttäminen. Pystyy esittäytymään ja esittelemään muita. Pystyy vastaamaan itseään koskeviin kysymyksiin ja kysymään vastaavia kysymyksiä muilta, esimerkiksi missä he asuvat, keitä he tuntevat ja mitä heillä on. Pystyy käymään yksinkertaisia keskusteluja, jos puhekumppani puhuu hitaasti ja selkeästi ja on valmis auttamaan.

Taitotaso A2: Ymmärtää lauseita ja usein käytettyjä ilmauksia, jotka liittyvät tavallisimpiin arkipäivän tarpeisiin: kaikkein keskeisin häntä itseään ja perhettä koskeva tieto, ostosten teko, paikallistieto, työ. Pystyy viestimään yksinkertaisissa ja rutiininomaisissa tehtävissä, jot ka edellyttävät yksinkertaista tiedonvaihtoa tutuista, jokapäiväisistä asioista. Pystyy kuvailemaan yksinkertaisesti omaa taustaansa, lähiympäristöään ja välittömiä tarpeitaan.

Taitotaso B1: Ymmärtää pääkohdat selkeistä yleiskielisistä viesteistä, joita esiintyy usein esimerkiksi työssä, koulussa ja vapaa-aikana. Selviytyy useimmista tilanteista matkustaessaan kohdekielisillä alueilla. Pystyy tuottamaan yksinkertaista, johdonmukaista tekstiä tutuista tai itseään kiinnostavista aiheista. Pystyy kuvaamaan kokemuksia ja tapahtumia, unelmia, toiveita ja tavoitteita. Pystyy perustelemaan ja selittämään lyhyesti mielipiteitä ja suunnitelmia.

Taitotaso B2: Ymmärtää pääajatukset konkreettisia ja abstrakteja aiheita käsittelevistä monitahoisista teksteistä, myös oman erityisalansa käsittelyssä. Viestiminen on niin sujuvaa ja spontaania, että hän pystyy säännölliseen vuorovaikutukseen syntyperäisten kanssa ilman, että se vaatii kummaltakaan osapuolelta ponnisteluja. Pystyy tuottamaan selkeää, yksityiskohtaista tekstiä hyvinkin erilaisista aiheista, esittämään mielipiteensä jostakin ajankohtaisesta asiasta ja selittämään eri vaihtoehtojen edut ja haitat.

Taitotaso C1: Ymmärtää erityyppisiä vaativia, pitkähköjä tekstejä ja tunnistaa piilomerkityksiä. Pystyy esittämään ajatuksiaan sujuvasti ja spontaanisti ilman havaittavia vaikeuksia ilmausten löytämisessä. Käyttää kieltä joustavasti ja tehokkaasti sekä sosiaalisiin että myös opintoihin ja ammattiin liittyviin tarkoituksiin. Pystyy tuottamaan monimutkaisia aiheita käsittelevää selkeää, hyvin rakentunutta ja yksityiskohtia sisältävää tekstiä. Osaa jäsentää tekstiä ja esittää sen sidosteisuutta esimerkiksi käyttämällä sidesanoja.

Taitotaso C2: Ymmärtää yleensä vaikeuksitta kaikenlaista puhuttua ja kirjoitettua kieltä. Osaa yhdistellä tietoja erilaisista puhutuista ja kirjoitetuista lähteistä ja rakentaa niissä esitetyistä perusteluista ja selostuksista sisällöllisesti yhtenäisen esityksen. Pystyy ilmaisemaan ajatuksiaan spontaanisti, erittäin sujuvasti ja täsmällisesti. Pystyy erottamaan merkitysvivahteet mutkikkaissakin tilanteissa.

TIETOTEKNIIKKA JA MEDIA

TIETOTEKNIIKAN JA MEDIAN TASOKUVAUKSET

Taso 1: Et tarvitse aiempaa tietokoneen tai älylaitteen käyttökokemusta.
Taso 2: Tietokoneen tai älylaitteen käytön perusteet ovat jo hallussa.
Taso 3: Käytät tietokonetta tai älylaitetta itsenäisesti ja sujuvasti.

MAKSAMINEN JA PERUUTUKSET

Kurssimaksun voit maksaa halutessasi ilmoittautumisen yhteydessä sähköisillä kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (käytössä Smartum ja ePassi) tai laskulla/maksulinkillä, joka lähetetään kullekin kurssilaiselle sähköpostiin/ kotiosoitteeseen/ laskutusosoitteeseen. Kurssimaksua ei tarvitse maksaa heti ilmoittautumisen yhteydessä, vaan lähetämme lähempänä kurssin alkamista uuden maksulinkin. Samoja maksuvaihtoehtoja voi käyttää myös silloin.

Kurssimaksun maksaminen Smartum saldolla, ePassilla (SporttiPassi) ja Paytrail -verkkomaksupalvelussa: Voit halutessasi maksaa kurssimaksun jo ilmoittautumisen yhteydessä Paytrail-verkkomaksupalvelussa tai sähköisillä Smartum tai ePassi -sovelluksilla. Kurssimaksun voi myös maksaa samoilla maksuvälineillä myöhemmin lähetettävää maksulinkkiä hyödyntäen. Huomioi, että sähköpostisi suodatin voi heittää maksulinkkimeilin roskapostikansioon. Paytrail-verkkomaksupalvelussa voit maksaa kaikki kurssit, joille ilmoittaudut. Smartumin ja ePassin piiriin kuuluvat kansalaisopiston kursseista kaikki tanssi-, liikunta-, musiikki-, kuvataide-, kädentaito-, kirjallisuus- ja teatterikurssit. Verohallinnon ohjeistuksen mukaan muita kursseja ei voi maksaa näillä maksuvälineillä.

Smartumilla ja ePassilla maksettaessa ilmoittautuminen on sitova. Kirkkonummen kansalaisopisto ei palauta näin maksettuja kurssimaksuja eivätkä normaalit peruutusehdot koske Smartum saldolla tai ePassilla maksamista. Poikkeuksena sivistyslautakunnan päätöksen 28.4.2010 § 30 mukaan kurssimaksun hyvittäminen sairauden perusteella.

Huom! Smartum saldo ja ePassi ovat tarkoitettuja vain sinun henkilökohtaiseen käyttöösi. Et voi maksaa niillä muiden opiskelijoiden, esimerkiksi lapsesi kurssimaksua.

Toimi näin:
Kurssimaksun maksaminen Paytrail-verkkomaksupalvelussa, Smartum saldolla tai ePassilla on mahdollista joko internet-ilmoittautumisen yhteydessä tai myöhemmin maksulinkkiä käyttäen. Lähetämme ennen kurssin alkua maksulinkin, joka on voimassa 14 päivää. Jos linkkiä ei käytetä tämän ajanjakson sisällä, kurssimaksusta muodostuu perinteinen lasku, joka postitetaan koti/laskutusosoitteeseen. Kurssimaksun maksaminen sähköisillä maksuvälineillä kurssimaksun paperisen laskuttamisen jälkeen ei ole mahdollista.

Kun olet internetin kautta ilmoittautuessasi kirjoittanut yhteystietosi ja klikannut ”lähetä ilmoittautuminen” -painiketta, näet näytölläsi Smartum- tai ePassi (SporttiPassi) -kuvakkeen sekä maksamaan-painikkeen. Klikkaamalla maksamaan-painiketta pääset maksamaan kurssisi Paytrail verkkomaksupalvelussa. Klikkaamalla Smartum- tai ePassi-kuvaketta siirryt uuteen ikkunaan, liikunta- ja kulttuuripassijärjestelmään. Kirjaudu järjestelmään omilla tunnuksillasi ja etene sivuston antamien ohjeiden mukaisesti. Toimi samalla tavalla, kun sinulle lähetetään maksulinkki.                     

INFOA SYKSYLLÄ ALKANEELLE KURSSILLE MUKAAN TULEMISESTA

Joillekin kansalaisopiston pitkille kursseille on mahdollista tulla mukaan kesken lukuvuoden. Mikäli ilmoittaudut mukaan koko vuoden kurssille vain kevätkaudeksi, tulee sinun maksaa vain niistä oppitunneista, jotka kurssilla ovat jäljellä. Kurssitunnit määräytyvät oppituntien mukaan. Hinnasto: kirkkonummi.fi/hinnasto. Ennen kuin ilmoittaudut ole yhteydessä opiston toimistoon.

OPINTONEUVONTAA

Kansalaisopiston suunnittelijaopettajat antavat opintoneuvontaa. Heihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai heille voi jättää soittopyynnön toimiston kautta.

Kielet: Pauliina Vuorio

Kädentaidot: Elina Räisänen

Liikunta ja tanssi: Maria Kananen 15.12. 2023 asti, Jenna Rignell 15.1.2024 eteenpäin

Kuvataide: Suvi Niskakangas

Musiikki: Titta Kalaja

Muut oppiaineet: Saara Kallio

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi. (ä = a, ö = o)

Kirkkonummen kunnan tietosuojaseloste

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma 

Kansalaisopiston toimisto

Käyntiosoite: Kirkkotallintie 1 A, toinen kerros, 02400 Kirkkonummi
[kartta]

Postiosoite: PL 20, 02401 Kirkkonummi

Puhelin: 040 126 9312

Sähköposti:
opistot@kirkkonummi.fi

Asiakaspalvelu avoinna puhelimitse ti ja to klo 13-16: 040 126 9312

Toimisto avoinna sopimuksen mukaan.