Liikuntalinja

Yhtenäiskoulujen liikuntalinjoilla tarjotaan pääkaupunkiseudun Urhea yläkouluverkoston tapaan oppilaille lukujärjestyksissä ajallinen mahdollisuus fysiikka-, laji- tai yksilötreeneihin, ja koulupäivän aikana Suomen Olympiakomitean Kasva Urheilijaksi- oppisisältöjä (liikunnanopetusta ja teoriaopetusta). Liikuntalinja toteutetaan liikuntalähikoulu periaatteella, joka tarkoittaa, että liikuntalinjalle hakeudutaan omalta oppilaaksiottoalueelta. Liikuntalinja voidaan toteuttaa asianmukaisessa koulussa vain, jos hakijoita on vähintään 18.

Harjoitukset järjestetään yhteistyössä alueen urheiluseurojen kanssa ja harjoitukset ovat osa yhteistyöseurojen urheilijoiden harjoitusviikkoa. Valmennuksesta vastaavat urheiluseurojen valmentajat sekä mahdollisesti joissakin tapauksissa liikunnanopettajat. Liikuntalinjan oppilailla on Urhea-harjoitusaikana keskiviikkoiltapäivisin mahdollisuus lähteä oman seuransa harjoituksiin tai suorittaa mahdolliseen yksilölajiinsa liittyvää omaa harjoittelua. Yksilölajin valmentautumisesta ja harjoittelusta sovitaan yhteistyössä oppilaan valmentajan, huoltajan ja liikunnanopettajan kanssa.

Verkoston koulupäivien yhteiset harjoituspäivät ovat tiistaiaamu ja keskiviikkoiltapäivä. Harjoitusajat saattavat vaihdella eri koulujen välillä koulujen työaikojen mukaan.

Liikuntalinjalle valittaville oppilaille perusopetuksen oppitunnit sijoitetaan muihin koulupäivien aikoihin, jolloin muiden koulupäivien pituudet vaihtelevat sen mukaisesti. Oranssit harjoitusajat eivät siis ole kouluaikaa. Yllä olevassa kalenterissa olevien harjoitusaikojen lisäksi oppilaan koulupäiviin kuuluu koulun normaali perusopetuksen liikunnanopetus (pakolliset liikuntatunnit) sekä oppilaan valitsemat valinnaiset liikuntatunnit. Liikuntalinjalle valittava oppilas osallistuu myös Kasva Urheilijaksi – valinnaisainekurssille. Suomenkielisessä opetuksessa merkitystä kielivalinnoille ei ole, mutta ruotsinkielisessä opetuksessa on vaikutusta. 

Valinta koskee vuosiluokkia 7.-9.

Hakeutuminen

Liikuntalinjalle haku tapahtuu Wilman kautta. Hakeutumisvaiheessa jokaisen liikuntalinjalle hakeutuvan oppilaan tulee

-     Täyttää oma perusteltu hakemuksensa liikuntalinjalle

-     Toimittaa urheiluseuran tai valmentajan lausunto harrastuneisuudesta

-     Halutessaan antaa muut mahdolliset suositukset

-     Liikunnan arvosanan tulee olla vähintään 8

Hakuaika suomenkielisten koulujen liikuntalinjoille alkaa 16.1.2023 ja päättyy pe 17.2.2023.

Hakulomake löytyy täältä.Wilmaan ei tarvitse kirjautua sisään täyttääkseen hakulomakkeen.

Huom! Valitse lomakkeen kieli sen mukaan, minkä kieliseen kouluun haet. Eli jos haet suomenkieliseen kouluun, valitse lomakkeen kieleksi suomi. Jos haet ruotsinkieliseen kouluun, valitse lomakkeen kieleksi ruotsi. Lomakkeen kielivalinta voi haitata liitteiden lähettämistä. Jos liitteiden lähetys ei onnistu, lähetä liitteet sähköpostitse Pontus Kiihamäelle, etunmimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

Hakuaika ruotsinkielisen koulun liikuntalinjalle päättyy 17.2.2023.

Oppilaiden tulee ilmoittaa paikan vastaanottamisesta pe 14.4.2023 mennessä.

Lisätietoa Urhea-ohjelmasta