Liikuntalinja

Yhtenäiskoulujen liikuntalinjoilla tarjotaan pääkaupunkiseudun Urhea yläkouluverkoston tapaan oppilaille lukujärjestyksissä ajallinen mahdollisuus fysiikka-, laji- tai yksilötreeneihin, ja koulupäivän aikana Kasva Urheilijaksi- oppisisältöjä (liikunnanopetusta ja teoriaopetusta).

Harjoitukset järjestetään yhteistyössä alueen urheiluseurojen kanssa ja harjoitukset ovat osa yhteistyöseurojen urheilijoiden harjoitusviikkoa.

Valmennuksesta vastaavat urheiluseurojen valmentajat sekä mahdollisesti joissakin tapauksissa liikunnanopettajat.

Verkoston koulupäivien yhteiset harjoituspäivät ovat tiistaiaamu ja keskiviikkoiltapäivä.

Liikuntalinjalle valittaville oppilaille perusopetuksen oppitunnit sijoitetaan muihin koulupäivien aikoihin, jolloin muiden koulupäivien pituudet vaihtelevat sen mukaisesti. Siniset harjoitusajat eivät siis ole kouluaikaa. Yllä olevassa kalenterissa olevien harjoitusaikojen lisäksi oppilaan koulupäiviin kuuluu koulun normaali perusopetuksen liikunnanopetus (pakolliset liikuntatunnit) sekä oppilaan valitsemat valinnaiset liikuntatunnit. Liikuntalinjalle valittava oppilas osallistuu myös Kasva Urheilijaksi – valinnaisainekurssille. Valinta koskee vuosiluokkia 7.-9.

Liikuntalinjan haku- ja valintaperusteista sekä toteutuksesta päätettiin Suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja opetuksen lautakunnassa 10.3.2021 ja Ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen ja opetuksen lautakunnassa 17.3.2021.

Hakuaika suomenkielisten koulujen liikuntalinjalle on 11.-22.3.2021. 

Hakuaika ruotsinkielisen koulun liikuntalinjalle on 18.-29.3.2021.

Haku tapahtuu Wilman kautta.

Lisätietoa Urhea-ohjelmasta