Liikkujan viikon 20. juhlavuotta vietetään 16.–22.9. - osallistu sinäkin pyörällä tai jalan!

16.09.2021 14:35

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Liikunta ja ulkoilu Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Vapaa-aika Kadut ja tiet

Euroopan Liikkujan viikko järjestetään joka vuosi 16.–22. syyskuuta. Tänä vuonna kampanja järjestetään jo 20. kertaa ja vuotuisena teemana on ”Turvallista, terveellistä ja kestävää liikkumista”.

Teemaa sivuavat neljä pääasiallista aihetta, jotka ovat mielenterveys, fyysinen terveys, turvallisuus ja COVID-19-vastatoimet. Tiesitkö, että liikenne ja liikkuminen voivat vaikuttaa merkittävästi ihmisten mielenterveyteen ja hyvinvointiin? Jo 30 minuuttia päivittäistä kävelyä tai pyöräilyä auttaa edistämään mielenterveyttä. Säännöllisen kävelyn ja pyöräilyn on tutkimuksissa havaittu pienentävän mm. sydän- ja verisuonitautien ja tiettyjen syöpien riskiä.

Kirkkonummen kunta kannustaa Kirkkonummella liikkuvia juhlistamaan liikkujan viikkoa kulkemalla arkimatkojaan tai edes osan niistä kävellen tai pyöräillen.

Osallistu kuvakisaan

Liikkujan viikon avauspäivän kunniaksi Kirkkonummella käynnistyy teemaan liittyvä kuvakilpailu! Osallistu kuvakilpailuun lähettämällä liikkumisen iloa ilmentävä valokuva Kirkkonummelta teemalla Liikkumisen iloa pyörällä ja jalan 17.10.2021 mennessä. Paras kuva palkitaan tuotelahjalla!

Osallistu kuvakilpailuun täällä: https://q.surveypal.com/Kuvakilpailu-fototavling-2021

Kirkkonummen kunnalla tulee olla täydet käyttöoikeudet voittaneeseen kuvaan. Valokuvan tulee olla julkaisukelpoinen ja mahdollisilta kuvassa olevilta henkilöiltä tulee olla myös kirjallinen lupa kuvan julkaisuun, jos henkilöt ovat yksilöitävissä kuvasta. Voittanut valokuva julkaistaan kunnan verkkosivuilla ja/tai sosiaalisessa mediassa marraskuussa ja voittajaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Lisätietoja Euroopan liikkujan viikosta ja tarkemmat lähteet:

https://mobilityweek.eu/theme-2021/

https://www.peoplepoweredmovement.org/benefits-of-biking-walking/

https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikuntalajit-ja-liikkumismuodot/kavely/

Kestävästi liikkuen -logo