Leikkipäivä -viikko Kirkkonummella liikuttaa kuntalaisia vauvasta vaariin 19.-24.4.2021 – osallistu oman perheen kesken

16.04.2021 09:04

Kategoria: Lapsiystävällinen kunta Liikunta ja ulkoilu Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Lapset

Leikkipäivä -viikko on valtakunnallinen tapahtuma, jota vietetään ensi viikolla 19.-24.4.2021. Viikko huipentuu valtakunnalliseen Leikkipäivään lauantaina 24.4. Leikkipäivän teemana on “Leikkien lähelle luontoa”, jolla halutaan nostaa esiin luonnon ja lähiympäristön merkitys leikissä. Leikkipäivä -viikon tarkoitus on korostaa lasten mahdollisuuksia leikkiä vaihtelevassa ympäristössä ja mahdollisuuksia kokea ja olla vuorovaikutuksessa luonnon kanssa.

Monenlaisia Leikkipäivän rasteja löytyy ympäri kuntaa – tarkat sijainnit ja ohjeet rasteille löytyvät kunnan uudesta tapahtumakalenterista

Kirkkonummen tapahtumakokonaisuus “Leiki mun kanssa!” on suunnattu lasten lisäksi kaikille kuntalaisille. Tapahtumaviikkoa on valmisteltu yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa ja kaikki Leikkipäivä -viikon rastit eri puolilla Kirkkonummea soveltuvat vauvasta vaariin.

Rasteille osallistutaan oman perheen kesken.

Kaikki rastit löytyvät kootusti kunnan uudesta tapahtumakalenterista, josta voi valita itselleen ja perheelleen sopivimmat rastit.

– Rasteja on neljässä eri kategoriassa, jonka avulla toivomme jokaisen löytävän sopivaa tekemistä, kertoo tapahtumaa koordinoiva Essi Kaipainen varhaiskasvatuspalveluista.

Joka päivä -rastit

Joka päivä -rastit ovat käytettävissä koko viikon ajan. Rastin ohjeet löytyvät tapahtumakalenterin kartan sijainneista. Tällaisia rasteja järjestävät asukaspuistot, nuoriso- ja vapaa-aikapalvelut, Kirkkonummen suomalainen seurakunta sekä Kirkkonummen urheilijat ry.

Virtuaalirastit

Virtuaalirastit ovat tapahtumakalenterista löytyviä rasteja, joita voi toteuttaa missä vain ja milloin vain. Rastien ohjeet löytyvät verkosta eikä erikseen tarvitse lähteä katsomaan ohjeita. Tällaisia rasteja järjestävät Kirkkonummen kunta, Shuyokai Shotokan Karate-Do ry sekä muutamat muut toimijat.

Iltarastit

Kirkkonummen päiväkodit ovat myös kehitelleet erilaisia rasteja, jotka ovat kaikkien käytettävissä ilta-aikaan koko viikon ajan. Päiväkotien pihoilla sijaitsevilla rasteilla voi käydä leikkimässä arki-iltaisin klo 18 alkaen. Viikonloppuna rasteja voi hyödyntää koko päivän ajan.

Päiväkotien rasteissa on yhdistelty luontopedagogiikkaa, liikuntaa, digitaalisuutta sekä lukemista, jotka kaikki ovat varhaiskasvatuksen kehittämiskohteita.

Leikkipäivän rastit 24.4.2021

Leikkipäivän rastit on suunniteltu lauantaille 24.4. Nämä teemaviikon pääpäivän rastit eroavat viikon muista rasteista siten, että rasteilla on ennalta määritetty kellonaika, jolloin rastilla voi vierailla. Näitä Leikkipäivän rasteja järjestävät partiolippukunta Kyrkslätts Scouter, Kirkkonummen ruotsinkielinen seurakunta, Luckan sekä Kykslätts Folkdansare.

Tämän lisäksi avoinna ovat kaikki muutkin Leikkipäivä -viikon rastit!

Tutustu Leikkipäivä -viikon ohjelmaan ja rastien tarkempaan sijaintiin kunnan tapahtumakalenterista osoitteessa www.kirkkonummi.fi/tapahtumat  ja innostu mukaan yhteiseen iloon.

Kirkkonummi – Lapsiystävällinen kunta

Kirkkonummen kunta toteuttaa Lapsiystävällinen kunta -toimintamallia, jossa perhepalveluiden verkostotoiminnan kehittäminen on yksi paikallisista tavoitteista. Leikkipäivä-viikko on kunnan ja eri toimijoiden yhteinen ponnistus, jonka suunnittelussa ja toteuttamisessa järjestäjät ovat yhdessä halunneet luoda nykyiset olosuhteet huomioiden, mahdollisimman mukaansatempaavan ja hauskan kokonaisuuden Leikkipäivä -viikolle.

Lue lisää Kirkkonummen Lapsiystävällinen kunta -toiminnasta www.kirkkonummi.fi/lapsiystavallinen-kunta.

Leikkipäivän logo, leikki tekee hyvää kaikille