Leikkipaikkasäännöstö on valmis!

02.07.2021 14:23

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Lapsiystävällinen kunta Liikunta ja ulkoilu Lapset Vapaa-aika

Kirkkonummi toteuttaa UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -toimintamallia ja sen tärkeänä osana on lasten osallistaminen toiminnan kehittämiseen.

Joulukuussa 2020 Kirkkonummen kunnassa aloitettiin yhteistyössä eri toimialojen kesken ”Leikkiminen lasten säännöillä” -projekti, jossa tuotettiin kunnan leikkipaikoille lasten itsensä tekemät leikkimisen säännöt. Leikkipaikkojen pääkäyttäjiä ovat lapset, joten heidän mielipiteensä ja kokemuksensa ovat erittäin tärkeitä yhteisiä sääntöjä ajatellen.

Lasten ehdotukset uusiksi säännöiksi kerättiin keskitetysti päivähoitopaikoista, jotka ovat leikkipaikkojen lähistöllä. Leikkipaikkoja kunnassa on yhteensä 84, joista osa koulujen ja päiväkotien pihoja. Ehdotuksista äänestettiin ja eniten suosiota saaneista sääntöehdotuksista muodostettiin säännöstö verkkosivuille samalla uusien leikkipaikkojen kyltit siten, että kylteissä olevan qr-koodin kautta vanhemmat lapsineen voivat tutustua myös yhdessä paikan päällä sääntöihin.

Katso leikkipaikkojen säännöt >>

Tutustu ihastuttavaan ehdotuskeräyksen piirustussatoon >>