Lastenvalvoja

Lastenvalvojatoiminta Kirkkonummella.

Sopimusasiat

Lastenvalvoja auttaa vanhempia lapsen asumista, huoltoa, tapaamisoikeutta ja elatusta koskevien sopimusten laatimisessa ja vahvistaa laaditut sopimukset. Sopijaosapuolet ovat vanhemmat. Vahvistettu sopimus on yhtä lainvoimainen kuin tuomioistuimen päätös.

Sopimusasioissa vanhempien tulee lähtökohtaisesti asioida yhdessä. Kun on varannut ajan lastenvalvojalle, tulee ilmoittaa varatusta ajasta toiselle vanhemmalle.  Mikäli vanhemmat asuvat eri paikkakunnilla, eikä heillä siksi ole mahdollista asioida yhdessä, molemmat vanhemmat asioivat oman kotikuntansa lastenvalvojan luona.   Vanhempien on, erityisesti jos asioivat eri paikkakunnilla, hyvä keskustella etukäteen niistä asioista, joista he haluavat sopia lastenvalvojan luona.


Isyysasiat

Lastenvalvoja vastaa myös avioliiton ulkopuolella syntyneiden lasten isyyden selvittämisestä.  Isyys on mahdollista tunnustaa myös neuvolakäyntien yhteydessä ennen lapsen syntymää.  Jos isyyttä ei ole tunnustettu ennen lapsen syntymää, isyyden tunnustaminen/selvittäminen hoidetaan lastenvalvojan luona tai tarvittaessa käräjäoikeuden kautta.Kansalaiset, Lapset ja lapsiperheet
Perheiden palvelut - Perheasioiden sovittelu ja perheoikeus
ammatit / lastenvalvojat

Yhteystiedot ja puhelinajat

Anu Haapalehto

puh. 040-7423485

puhelinaika

ma-to klo 10.00 - 11.00

vaihde (09) 29671

sähköposti: anu.haapalehto@kirkkonummi.fi


Käyntiosoite

1.12.2022 alkaen palvelemme uudessa Hyvinvointikeskuksen Perhekeskuksessa. 

Jokiniityntie 2, 3 kerros

02400 Kirkkonummi


Postiosoite

Ervastintie 2, 02400 Kirkkonummi

Kirkkonummen kunta

Peruspalvelut / Lastenvalvoja

PL 20

02401 Kirkkonummi