Lasten kesäpassi kannustaa lukemaan ja liikkumaan

17.05.2021 12:00

Kategoria: Kirjasto Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Kirkkonummen kirjasto sekä nuoriso- ja liikuntapalvelut ovat toteuttaneet lapsille kesäpassikampanjan, jossa kerätään pisteitä lukemisesta ja liikkumisesta. Kampanja on käynnissä kesä-, heinä- ja elokuun ajan. Se on suunnattu alakouluikäisille, mutta myös alle kouluikäiset ja nuoret voivat osallistua.

Kesäpassin voi hakea kirjastosta, kirjastoautosta tai harrastuspakusta, ja sen voi myös tulostaa kirjaston kotisivuilta. 1.–3.-luokkalaiset saavat kesäpassit kouluista. Kesäpassin kannessa on Fyyrin lastenosaston maskotti Lokkis, jonka on suunnitellut Linda Bondestam.

Kesäpassiin saa yhden pisteen, kun lukee tai liikkuu 15 minuuttia. Puolesta tunnista pisteitä saa kaksi ja niin edelleen. Lukupisteitä voi kerätä vaikka lukemalla ulkona, kun taas esimerkiksi pihaleikit, pyöräily ja uiminen kerryttävät liikuntapisteitä.

Kesäpassissa on taulukko pisteiden laskua varten. Osallistujat, joilla on kesän lopuksi kasassa vähintään 60 pistettä, voivat palauttaa täytetyn passinsa kirjastoon tai kirjastoautoon 11.9. mennessä elokuva- ja uimalippujen arvontaa varten.

Lue ja liiku Lokkiksen kanssa!

Kesäpassi