Lapsi mukaan töihin -päivää vietettiin Kirkkonummen kunnantalolla

23.11.2018 15:15

Kategoria: Lapset Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Tänä päivänä kunnantalolla oli vilkasta elämää, sillä lapset pääsivät tutustumaan vanhempiensa työpaikkoihin. Päivä oli varmasti mielenkiintoinen pienille osallistujille ja lasten käsitys vanhempiensa työstä ja työpaikasta kirkastui.

Yhteisessä tilaisuudessa hallintojohtaja Anu Karkinen otti lapset vastaan. Tilaisuus alkoi mehun ja keksin parissa esittäytymisellä - ihan kaikille ei jännittävässä tilanteessa oma nimikään muistunut. Anu kertoi lapsille hieman kunnasta ja mitä kunnantalolla tapahtuu, jonka jälkeen innokkaat osallistujat aloittivat rikkinäisen puhelimen. "Kunnanjohtajan nimi on Tarmo Aarnio" kääntyi hienosti lopuksi "Kirkkonummen hunaja on Kaarina".

Kunnantalo työpaikkana on myös jännittävä - onhan alakerrassa arkisto, jossa säilytetään mm. Kirkkonummen vanhinta kirjaa. Yläkerrassa lapset pääsivät tutustumaan kunnanjohtajan huoneeseen, mistä "näkyy ihan koko maailma"! Myös kunnanjohtajan paikka oli kysytty.

Iltapäivän tuokio meni mukavasti, kiitos pienten innokkaiden vierailijoiden - tervetuloa uudestaan!

Päivän tarkoitus

Moni lapsi ei välttämättä edes tiedä saati osaa selittää, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Lasten on kuitenkin tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työn teko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöiden lapsia.

Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu vastaavista kansallisista päivistä, joita vietetään muun muassa Yhdysvalloissa ja Englannissa. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Lapsi mukaan töihin -päivä tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden nostaa esiin lasten ääntä ja osallisuutta sekä saada hyödynnettyä lasten ja nuorten raikkaita ajatuksia. Päivän tarkoituksena ei ole kuitenkaan teettää lapsella varsinaisesti työtä, vaan tutustuttaa hänet vanhempansa tai muun läheisen aikuisen arkeen.

Lapsi mukaan töihin 2018