Lapset mukana töissä kunnantalolla 22.11.

26.11.2019 09:59

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Lapset Lapsiystävällinen kunta

Kunnantalon käytävillä kuultiin perjantaina iloista ja ihmettelevää pulinaa, kun vietimme jo neljättä kertaa valtakunnallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Päivän ohjelmaan kuului tuttuun tapaan yhteinen herkuttelutilaisuus lasten ja vanhempien kanssa kunnantalon ylimmässä kerroksessa. Erityisen jännittävän päivän tilaisuudesta teki Yle Svenskan kuvausporukka, joka oli paikalla tekemässä juttua Lapsi mukaan töihin -päivästä illan tv-uutisiin.

""

Tilaisuuden alkuun keskusteltiin hieman aiheesta ”mitä kunta oikeastaan tekee” sekä myös mietittiin piirtäen, mitä kaikkea tulevaisuuden Kirkkonummella olisi.

""

Lapset osallistuivat myös pienimuotoiseen tietovisaan Kirkkonummesta, minkä lämmittelykysymyksenä oli vanhimman kirkkonummelaisen kirjan ikä. Vastaushan tuohon on 268 vuotta ja hyvin lähelle oikeaa lukemaa päästiinkin.

""

Tietovisan jälkeen vierailijat saivat erikoislaatuisen tilaisuuden päästä kunnantalon keskusarkistoon tutustumaan mm. tähän vanhimpaan, vuoden 1752 tilikirjaan. Arkistossa oli nähtävillä myös kouluvihkoja 1930-luvulta, joissa nähtävä aikansa käsiala sekä kauniit piirretyt kuvat herättivät vierailijoiden huomion. Esillä oli myös mm. kymmeniä vuosia vanhoja prässättyjä kasveja sekä keräiltyjä kuntaa koskevia lehtileikkeitä eri vuosikymmeniltä. Arkiston sisältämä historia kiehtoi niin lapsia kuin mukana olleita vanhempiakin.

""

Vierailijat saivat myös tutustua kunnanjohtajan huoneeseen ja hypähtää hetkeksi kunnanjohtajan – ei sentäs saappaisiin vaan – tuoliin. Tämä oli hyvin suosittu juttu, tuolille muodostui suorastaan jono – kunnanjohtajan pesti taitaakin olla lapsia kiinnostava työ!

""

Kiitos kaikille osallistujille ja nähdään taas ensi vuonna! 
""

Päivän tarkoitus

Moni lapsi ei välttämättä edes tiedä saati osaa selittää, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Lasten on kuitenkin hyvä tietää, missä aikuiset tekevät työtä ja mitä työnteko on.

Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu vastaavista kansallisista päivistä, joita vietetään muun muassa Yhdysvalloissa ja Englannissa. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Lapsi mukaan töihin -päivä tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden nostaa esiin lasten ääntä ja osallisuutta sekä saada hyödynnettyä lasten ja nuorten raikkaita ajatuksia. 

www.lapsimukaantoihin.fi

""

Lapsi mukaan töihin