Lapset mukana leikkipaikkojen kehittämisessä

12.02.2021 08:25

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Lapsiystävällinen kunta Varhaiskasvatus Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Lapset

Leikkiminen lasten säännöillä

Kirkkonummen kunnassa on aloitettu toimialojen kesken yhteistyö lasten osallistamiseksi leikkipaikkojen säännöstön uusimiseen. Leikkipaikkojen pääkäyttäjiä ovat lapset, joten heidän mielipiteensä ja kokemuksensa ovat erittäin tärkeitä yhteisiä sääntöjä ajatellen.

Lasten ehdotuksia uusiksi säännöiksi kerätään keskitetysti päivähoitopaikoista, jotka ovat leikkipaikkojen lähistöllä. Ehdotukset voivat olla esimerkiksi kuvia, piirustuksia ja videoita, joista muodostetaan kirjalliset ehdotukset äänestystä varten. Sääntöehdotuksista voivat äänestää kaikki kunnan lapset (tarvittaessa aikuisen tukemana) 1.-19.3.2021.

Äänestyksessä pärjänneistä ehdotuksista muodostetaan säännöstö, joka tullaan viemään kaikille kunnan leikkipaikoille kevään ja kesän 2021 aikana. Leikkipaikkoja kunnassa on yhteensä 84, joista osa koulujen ja päiväkotien läheisyydessä.

Lisätietoja https://www.kirkkonummi.fi/leikkiminen-lasten-saannoilla

lapsia leikkimässä