Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään Kirkkonummella

15.11.2021 12:10

Kategoria: Opetus Lapset Nuoret Lapsiystävällinen kunta

Lapsen oikeuksien viikko on teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa

Tänä vuonna teemana on lapsen oikeus hyvään kohteluun. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lapsilla on oikeus erityiseen suojeluun ja huolenpitoon. Myös Suomen perustuslaissa on erikseen mainittu, että lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä.

Kirkkonummen kunnassa tehdään Suomen UNICEFin lapsiystävällinen kunta -toimintamallin mukaista työtä lapsen oikeuksien edistämiseksi kunnan eri toiminnoissa.  Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen pohjalla on jatkuva rakenteellinen kehittäminen.

Lapsen oikeuksien viikolla kerromme Lapsiystävällinen kunta -mallin mukaisesta työstämme ja erilaisista hankkeista enemmän.

Oppilaskuntien ja luottamushenkilöiden välinen kyselytunti ti 16.11.2021

Kirkkonummen Lapsiystävällinen kunta -mallin mukaiseen työhön kuuluu mm. luottamushenkilöiden sekä koululaisten välisen säännöllisen vuoropuhelun järjestäminen ns. kyselytunnin muodossa. Tämän vuoden kyselytunti järjestetään ti 16.11. ja se on jo järjestyksessään neljäs. Tänä vuonna kyselytunti järjestetään toista kertaa etäyhteyksiä käyttäen.

Kyselytuntien teemoiksi valitaan ajankohtaisia lapsia ja nuoria kiinnostavia aiheita, tänä vuonna aiheena on yhdenvertaisuus ja tasa-arvoisuus kouluissa. Uutisoimme tällä viikolla mitä haasteita ja ratkaisuja kirkkonummelaiset oppilaat ovat nähneet tässä tärkeässä aiheessa.

 

Lapsen oikeuksien viikko