Lapsen oikeuksien viikko: Perhekeskusverkosto vahvistuu Kirkkonummella

17.11.2020 09:18

Kategoria: Palvelut Lapsiystävällinen kunta Perusturva

Jokaisella lapsella on oikeus hyvään elämään ja kasvuun 

Useampi lapsiperheiden kanssa toimiva taho perusturvapalveluista muuttaa Kirkkonummen ostarin tiloihin vuoden vaihteessa. Kirkkonummen ostarille (ent. Aseman ostari) tulevat palvelut ovat osa perhekeskusverkostoa. Tarkoituksena on, että perheet saisivat parhaan mahdollisen avun varhaisessa vaiheessa yhden katon alta, eikä heitä pompotettaisi paikasta toiseen.

Samoista tiloista lapsiperheet voivat jatkossa tavoittaa tarvitsemiansa palveluita, ja ammattilaiset pääsevät harjoittelemaan yhteistoimimista samoissa tiloissa. Uudessa hyvinvointikeskuksessa, joka valmistuu 2022, lasten palvelut on koottu samaan kerrokseen, jolloin yhteistyö eri toimijoiden välillä helpottuu samassa toimitilassa.

Monialaista yhteistyötä on kehitetty Kirkkonummella jo vuosia

Kirkkonummen kunta oli vuosina 2017-2018 mukana pääkaupunkiseudun kuntien ja HUS:in yhteisessä hankkeessa Lapsen paras – yhdessä enemmän (Lape). Hanke oli osa hallituksen Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa, jonka tavoitteena oli nykyistä lapsi- ja perhelähtöisemmät ja paremmin yhteen sovitetut palvelut sekä toimintakulttuurin uudistaminen. Hankkeen myötä saman pöydän ympärille kokoontui ihmisiä eri hallinnonaloilta ja myös eri järjestöistä – näin saatiin osallistettua monipuolisesti eri näkökulmat yhteiskehittämiseen mukaan. Lape-hankkeen yhtenä kehittämiskokonaisuutena oli perhekeskustoimintamalli ja hankkeessa Kirkkonummella on panostettu etenkin lapsiperheiden varhaiseen tukeen ja yhteistyöhön järjestöjen ja seurakuntien kanssa.

Varsinaisen hankekauden päätyttyä yhteistyön ja toimintamallien kehittäminen on luontevasti jatkunut perusturvapalveluissa ja nyt ollaan jo siinä vaiheessa, että vuosien kehittämistyö konkretisoituu. Jatkossa monialainen yhteistyö Kirkkonummella toteutuu luontevasti ja tulee näkymään asiakkaille toimivana yhtenäisempänä kokonaisuutena.

Seuraavat palvelut muuttavat vuodenvaihteessa ja alkuvuoden aikana Kirkkonummen ostarin toiseen kerokseen:

  • Keskustan neuvola
  • Puheterapia
  • Vammaispalvelut
  • Lapsi ja perhekohtainen sosiaalityö

Kirkkonummella vietetään Lapsen oikeuksien viikkoa 16.-22.11.2020

Kerromme viikon aikana erilaisista toiminnoista, jotka liittyvät lapsen oikeuksien toteutumiseen kunnassamme – koordinoimme tätä työtä Lapsiystävällinen kunta -mallin kautta.

Tutustu Veikkolan koulun ideoimaan valtakunnalliseen Lapsen oikeuksien viikon #SaaUnelmoida -kampanjaan >>

#SaaUnelmoida-kampanjaan voi osallistua jokainen sosiaalisessa mediassa:

  1. Tee sosiaalisen median tilillesi kannustava päivitys, jossa kerrot lapsuuden/nuoruuden aikaisesta unelmastasi. Päivitys voi olla kuva-, teksti- tai videomuodossa, ja unelmasi voi olla pieni ja arkinen tai suuri ja utopistinen – ihan miten parhaaksi koet!
  2. Lisää päivitykseen tunniste #SaaUnelmoida.
  3. Haasta ystäväsi, työkaverisi, yhteistyökumppanisi tai muu valitsemasi taho mukaan luomaan lapsille ja nuorille tulevaisuususkoa!
  4. Voit halutessasi tagata mukaan myös Lapsen oikeuksien viestintäverkoston sometilin: @LapsenOikeudet

Hyvää Lapsen oikeuksien viikkoa!

Lisätietoja: lapsiystavallinenkunta@kirkkonummi.fi

 

Neuvola