Lapsen oikeuksien viikko: Nuortenideat.fi on nuorten oma vaikuttamispalvelu

19.11.2020 15:31

Kategoria: Nuoriso- ja liikuntapalvelut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Palvelut Nuoret Lapsiystävällinen kunta

Jokaisella lapsella on oikeus ilmaista näkemyksensä kaikissa lasta koskevissa asioissa

Lasten ja nuorten osallistuminen kunnan toimintaan ja erilaisten hankkeiden valmisteluun on tärkeä osa lapsen oikeuksien toteutumista kunnassamme. Lapsia ja nuoria lähestytään mm. kouluissa ja päiväkodeissa vuosittain erilaisten kyselyiden ja haastatteluiden muodossa, sekä he voivat antaa palautettaan esimerkiksi kouluruokailusta vaikka päivittäin JAMIX-sovelluksen kautta.

Lisätäkseen osallistumisen ja vaikuttamisen keinoja nuorisollemme, Kirkkonummi on liittynyt Nuortenideat.fi -verkkopalveluun osana Lapsiystävällinen kunta -mallin mukaista toimintaa. Nuortenideat.fi on vaikuttamispalvelu kaikille nuorille Suomessa, sivusto on osa oikeusministeriön verkossa toimivia demokratiapalveluita. Vaikuttamispalvelua voivat käyttää nuoret ja nuorten kanssa toimivat tahot.

Kirkkonummen kunta pyrkii rohkaisemaan nuoria ideoimaan ja ottamaan kantaa palvelussa ja palveluun onkin jo muutama idea ja ehdotus tullutkin – myös tämän vuoden Oppilaskuntien ja luottamushenkilöiden kyselytunnilla tulleiden oppilaskuntien ideoiden äänestys järjestettiin Nuortenideat.fi -palvelun kautta – voittaja julkistetaan huomenna, Lapsen oikeuksien päivänä.

Huomenna 20.11.2020 Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi liputamme, sekä kunnan vesitorni valaistaan siniseksi osallistuen Suomen UNICEFin valtakunnalliseen kampanjaan. Tähän tempaukseen osallistuvat kunnat ja kaupungit valaisevat kohteitaan tai rakennuksiaan siniseksi eri puolella Suomea. Kurkkaapa huomenna siis vesitornin suuntaan, juhlitaan Lapsen oikeuksien päivää yhdessä!


Kirkkonummella vietetään Lapsen oikeuksien viikkoa 16.-22.11.2020

Kerromme viikon aikana erilaisista toiminnoista, jotka liittyvät lapsen oikeuksien toteutumiseen kunnassamme – koordinoimme tätä työtä Lapsiystävällinen kunta -mallin kautta.

Ensi vuoden keväällä järjestämme kehittämispäivän, jonne kutsumme lapset ja nuoret, heidän vanhempansa, luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita sekä 3. sektorin perhepalveluiden toimijat – tämän tarkoituksena on yhdessä kehittää kuntamme toimintoja sekä kuulla asiantuntijapuheenvuoroja lapsen oikeuksista ja niiden toteuttamisesta kuntatasolla. Kerromme tästä tapahtumasta lisää ensi vuoden puolella!

Lisätietoa: lapsiystavallinenkunta(a)kirkkonummi.fi

Nuortenideat.fi