Lapsen oikeuksien viikko: Harrastuspaku tuo harrastusmahdollisuudet lähelle lapsia ja nuoria

18.11.2020 10:59

Kategoria: Liikunta ja ulkoilu Nuoriso- ja liikuntapalvelut Lapset Vapaa-aika Nuoret Lapsiystävällinen kunta

Lapsen oikeuksiin liittyy yhdenvertaisten edellytysten luominen nuorten harrastusmahdollisuuksissa

Kirkkonummen kunnan yhtenä tavoitteena on tarjota jokaiselle kirkkonummelaiselle lapselle ja nuorelle vähintään yksi mieluisa harrastus vapaa-aikaan. Harrastuspakun kiertävä harrastustoiminta on yksi toimenpide, jolla pyritään edistämään tätä tavoitetta. Harrastuspaku kiertää viikoittain ympäri kuntaa eri kuntakeskuksissa sekä haja-asutusalueilla ja tuo siten harrastusmahdollisuudet lähelle lapsia ja nuoria. Lisäksi paku osallistuu erilaisiin tapahtumiin ja on mukana viikoittain HarrastusSankarit -toiminnassa kouluilla.

Harrastuspakun perusideana on tarjota maksutta lapsille ja nuorille erilaisiin harrastuksiin tutustuminen mm. monipuolisten välineiden avulla. Pakun sisältö vaihtelee kausittain ja pakusta saattaakin löytyä mm. jousiammuntavälineitä, erilaisia palloja ja mailoja, frisbeegolfvälineitä, hyppykeppejä jne. Ja onpa pakusta muotoutunut välillä pakopakukin. Harrastuspakussa on aina ohjaaja paikalla, joka koordinoi toimintaa paikan päällä.

Harrastuspaku on vakiinnuttanut toimintansa Kirkkonummella ja saavuttanut suuren suosion. Suosiosta huolimatta toimintaa kehitetään jatkuvasti ja lapsilta sekä nuorilta kerätään ideoita toiminnan kehittämiseksi koko ajan.

Harrastuspakun kiertoaikataulun löydätte täältä. Tervetuloa mukaan maksuttomaan harrastustoimintaan!

Lisätiedot toiminnasta:
Kirkkonummen vapaa-aikapalvelut/ harrastuskoordinaattori Sanna Korkelainen
harrastustoiminta(a)kirkkonummi.fi

Kirkkonummella vietetään Lapsen oikeuksien viikkoa 16.-22.11.2020

Kerromme viikon aikana erilaisista toiminnoista, jotka liittyvät lapsen oikeuksien toteutumiseen kunnassamme – koordinoimme tätä työtä Lapsiystävällinen kunta -mallin kautta.

Lapsen oikeuksiin liittyy kunnan toiminnassa lapsivaikutusten arviointi. Arvioinnin tarkoituksena on varmistaa, että lapsen etua harkitaan kaikessa toiminnassa ja päätöksenteossa. Kirkkonummella on ryhdytty kartoittamaan nykytilannetta poikkihallinnollisesti ja kartoituksen valmistuttua lapsivaikutusten ennakkoarviointia kehitetään tavoitteellisesti - tämä tulee olemaan vuonna 2021 yksi Lapsiystävällinen kunta -toimintamme pääteemoista.   

Lue lisää lapsivaikutusten arvioinnista >>

Lisätietoa: lapsiystavallinenkunta(a)kirkkonummi.fi

I love my hobby