Lapsen oikeuksien päivänä marssittiin puhtaan ympäristön puolesta

20.11.2018 11:30

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Lapset Lapsiystävällinen kunta

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Tänään Kantvikin alakoululaiset marssivat vapaaehtoisesti kunnantalolle kestävän tulevaisuuden puolesta. Tempausta varten koulun 5—6-luokkalaiset ympäristöagentit olivat kiertäneet jokaisessa luokassa näyttämässä "Maailman suurin oppitunti" -videota kartoittaen samalla koulun oppilaiden sekä henkilökunnan halukkuutta osallistua heidän mukanaan marssiin. Oppilaat tekivät ilmastoteon jo tullessaan kunnantalolle – kävelemällä. Vapaaehtoisia löytyi 150!

Kirkkonummi mukana ilmastonmuutoksen torjumisessa

Kunnanjohtaja Aarnio otti vastaan ympäristöagenttien kirjelmän, jossa todetaan ilmastonmuutoksen olevan vakava asia. Ympäristöagentit haluavat teollaan herättää ihmiset tekemään enemmän puhtaan ympäristön puolesta. "Myös tulevilla lapsilla ja sukupolvilla on oltava oikeus puhtaaseen luontoon ja siksi kunnat, myös Kirkkonummi, on viime vuosina aktivoitunut ilmastonmuutoksen torjumisessa," vastasi Aarnio.

Tavoitteena on ns. CO2-päästöjen voimakas vähentäminen seuraavien vuosien aikana: kunnan kiinteistöjen, esim. päiväkotien ja koulujen, lämmittämisen uudistaminen esim. aurinkopaneelien avulla. Katulamppuja on jo muutettu vähemmän energiaa vieviksi led-lampuiksi.

Pieni ympäristöteko joka päivä

Isot muutokset alkavat pienistä teoista. Tänään jokainen voi luvata, että teemme jatkossa joka päivä osaltamme yhden ympäristöteon. Se voi olla muovikassin tai turhan tavaran ostamatta jättäminen, roskan poimiminen roskakoriin, pyöräily tai kävely harrastuspaikalle, mikäli se on mahdollista ym.

Tehdään Kirkkonummesta entistä parempi, puhtaampi ja ympäristöystävällisempi kunta – se koituu meidän kaikkien hyödyksi ja iloksi!

Marssi Kantvik koulu ilmastonmuutos