Lapsen paras - yhdessä enemmän -hanke / LAPE-PKS

Hallituksen Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) -kärkihankkeessa tavoitteena ovat nykyistä lapsi- ja perhelähtöisemmät, vaikuttavammat, kustannustehokkaammat ja paremmin yhteen sovitetut palvelut sekä toimintakulttuurin uudistaminen.

Kirkkonummi on mukana LAPE PKS-hankkeessa Lapsen paras - yhdessä enemmän Helsingin, Vantaan, Espoon, Kauniaisten ja Keravan kanssa. Yhteistyötä tehdään myös LAPE-Uusimaa Yhdessä olemme enemmän -hankkeen kanssa.

Hankkeen esittelyvideo

Lapset Lapesta-video

Lapsen etu ja vanhemmuuden tuki ovat ensisijaisia

LAPE-muutosohjelmassa etusijalla ovat lapsen etu ja vanhemmuuden tuki. Peruspalveluja vahvistetaan ja siirretään painopistettä ehkäiseviin palveluihin ja varhaiseen tukeen. Myös koulua ja varhaiskasvatusta kehitetään tukemaan lapsen hyvinvointia. Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa ohjaavat seuraavat periaatteet:

• Lapsen oikeudet ja lapsen etu
  • Lapsi- ja perhelähtöisyys
  • Voimavarojen vahvistaminen
  • Perheiden monimuotoisuus

Socca - Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus

Tietoa:

Lea Pulkkinen: Kohti yhteistä lapsikäsitystä

Yhdyspinnat yhteiseksi mahdollisuudeksi - Selvitys lapsi- ja nuoriso- ja perhepalveluiden toteuttamiseen liittyvistä yhdyspinnoista muuttuvassa toimintaympäristössä