Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat ovat huolissaan hallituksen kaavailemista supistuksista poliisin määrärahoihin

30.08.2021 10:26

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat ovat huolestuneita hallituksen suunnitelmista heikentää poliisin jo ennestään niukkoja resursseja. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen voimavarat ovat jo nyt suhteutettuna alueen väkilukuun valtakunnallisessa vertailussa 2020 alimmat, totesi Länsi-Uudenmaan kuntajohtajakokous 27.8.

Yhteiskunta on muutoksessa ja niin myös turvallisuusympäristö. Väestörakenne muuttuu, polarisaatio ja syrjäytymiskehitys haastavat viranomaisia. Samaan aikaan globaali ja kompleksisempi turvallisuusympäristö kyberuhkineen, riskihenkilöineen ja liikkuva rikollisuus eri muodoissaan haastaa toden teolla koko yhteiskuntaa ja erityisesti sen turvallisuusviranomaisia.

Resurssien leikkaukset ja sopeuttamistoimet heikentäisivät poliisin kykyä perustehtävien hoidossa, ja se heijastuisi väistämättä myös muihin viranomaisiin, sidosryhmiin ja siihen hyvään yhteistyöhön, joka on saatu aikaan. Poliisin toiminta yhteistyöverkostoissa sekä käytännön yhteistyö monissa muodoissaan on ollut ja on ensiarvoisen tärkeää kunnille, ja sitä ei saa vaarantaa. Meillä Länsi-Uudenmaan alueen kunnilla on ollut erittäin hyvä ja toimiva yhteistyö Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa. Olemme nyt monella tapaa hyvin huolestuneita siitä, mihin poliisin voimavaroihin kohdistuva kehitys on kokonaisvaltaisesti johtamassa. Nyt ei ole oikea aika vähentää poliisin voimavaroja, linjasivat Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat.

Länsi–Uusimaan muodostuu kymmenestä Uudenmaan kaupungista ja kunnasta: Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Alueella asuu yli 470 000 asukasta.

Jukka Mäkelä                                           Denis Strandell

kaupunginjohtaja, Espoo                          kaupunginjohtaja, Hanko

Robert Nyman                                          Christoffer Masar

kunnanjohtaja, Inkoo                                kaupunginjohtaja, Kauniainen