Lähde vapaaehtoiseksi tukemaan lapsia ja nuoria

19.09.2019 10:48

Kategoria: Lapset Nuoret Perusturva

”Hienoa saada olla mukana lasten elämässä ja kokea, kun lapset alkavat luottaa meihin tukiaikuisiin.”
”Parasta tukiperheenä toimimisessa on nähdä tukilapsen iloiset kasvot, kun tapaamme.”
”Ilo olla lasten kanssa ja touhuta kaikkea.”

Joskus lapsiperheiden arki voi olla haastavaa ja jaksaminen koetuksella, eikä perheen lähipiiristä löydy välttämättä sukulaisia tai ystäviä avuksi. Ryhtyisitkö sinäkin vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi tai tukiperheeksi tuen tarpeessa olevalle lapselle tai nuorelle?

Vapaaehtoisena tukiperheenä tai -henkilönä toimit tukena lapselle tai nuorelle, jonka katsotaan hyötyvän perheen ulkopuolisen aikuisen antamasta ajasta ja huomiosta. Jos olet täysi-ikäinen, elämäntilanteesi on vakaa ja sinulla on mahdollisuus sitoutua toimintaan, saatat olla etsimämme henkilö.

Tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta sovitusti 2-4 kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan. Tukihenkilö on lapselle tai nuorelle luotettava aikuinen, hyvä kuuntelija ja keskustelukumppani, kenen kanssa voi harrastaa.

Tukiperhe auttaa perhettä ottamalla lapsen tai sisarukset luokseen yökylään keskimäärin kerran kuukaudessa.
Tukiperheenä voi toimia esim.

• lapsiperhe
  • lapseton pariskunta
  • yksinasuva henkilö
  • mummolan kaltainen perhe

Ennen toimintaan ryhtymistä edellytetään tukiperhekurssin käyminen, mikä on osallistujalle maksuton. Kirkkonummen kunta järjestää tukiperhekursseja 1-2 krt. vuodessa. Ennen kurssille pääsyä haastatellaan ja tukiperheille tehdään myös kotikäynti. Lisäksi kaikilta toimintaan ryhtyviltä selvitetään rikosrekisteriote. Tukitoiminnasta maksetaan palkkiota ja kulukorvausta.

Lisätietoja toiminnasta saat tukiperhekoordinaattorilta puh. 040-1269598 tai kunnan verkkosivuilta, missä voit täyttää sähköisen kaavakkeen. Lisäksi voit olla yhteydessä sähköpostilla tukiperhetoiminta@kirkkonummi.fi

HUOM. Seuraava tukihenkilö- ja tukiperhekurssi järjestetään lokakuussa:
to 24.10. klo 17.30-19.30 / la-su 26.-27.10. klo 10-16 / ma 28.10. klo 17.30-19.30.

Lapset kävelevät sillalla