Lääkäri- ja hoitajavastaanotot mahdollisia myös etäyhteydellä

05.05.2020 11:26

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

Mikäli sinulla on pitkäaikaissairaus, niin sen hoidosta on tärkeää pitää huolta myös koronainfektioon liittyvän poikkeustilan aikana. Kirkkonummen terveyskeskuksen lääkäreiden ja hoitajien vastaanotoille ja puhelinajoille voi varata normaalisti aikoja, ja niitä on tällä hetkellä varsin hyvin saatavilla. Mikäli sinulla on hengitystieinfektio- tai vatsatautioireita, niin ethän tule suoraan vastaanotolle vaan ota ensin meihin yhteyttä puhelimitse saadaksesi lisäohjeita.

Koronavirustartunnan riskin vähentämiseksi erityisesti riskiryhmille on yleisesti suositeltu sosiaalisten kontaktien välttämistä. Sairauden hoitoon liittyvät välttämättömät käynnit ammattilaisen luona on kuitenkin suositeltavaa toteuttaa.  Olemme järjestäneet infektiopotilaille erilliset tilat, jotta käynnit palveluissamme sujuisivat ilman lisääntynyttä infektioriskiä.

Erityisen tärkeää on hakeutua hoitoon, jos perustautisi oireilu pahenee tai sinulle ilmaantuu uusia oireita.  Mikäli vastaanottokäynti olisi muutoin ajankohtainen, mutta jäät pohtimaan terveysasemalle hakeutumista, niin voit soittaa ajanvarausnumeroomme, jotta voimme auttaa löytämään parhaiten toimivan ratkaisun asiasi hoitamiseksi. Jos terveydentilasi muuttuu äkillisesti, niin soita tai hakeudu terveysasemalle. Toimintaohjeita saat myös terveysneuvontapuhelimesta 116 117. Hätätilanteessa soita 112.

Vastaanotolle pääsee myös etänä

Vaihtoehtona läsnäolokäynneille olemme Kirkkonummella huhtikuussa aloittaneet lääkäreiden ja hoitajien etävastaanotot. Mikäli toivot vastaanottosi videovälitteisenä etävastaanottona, niin voit ajanvarauksen yhteydessä kertoa toivovasi etävastaanottoa. Käytämme etävastaanotolla tietoturvallista Teams-yhteyttä. Etäyhteyden muodostamista varten tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.  Vastaanoton toteuttaminen etänä on useissa tapauksissa mahdollista myös puhelimen välityksellä, mikäli tämä on paras käytössäsi oleva yhteydenottotapa. Etävastaanotto on laajuudeltaan läsnäolokäyntiä vastaava ja siitä peritään normaali asiakasmaksu.

- Kokemukset ensimmäisistä videovälitteisistä etävastaanotoista ovat olleet positiivisia ja toivon, että eri vastaanottovaihtoehdoista löytyy jokaiselle omaan tilanteeseen parhaiten sopiva, sanoo johtava ylilääkäri Kaija Hannula.

majakkalogo