Laajakallion oppimiskeskus saa oman arboretumin

21.05.2019 12:54

Kategoria: Koulut Lapset Varhaiskasvatus Opetus

Laajakallion koulu ja päiväkoti saavat oman arboretumin, eli puulajipuiston. Arboretumin teemaksi valittiin koulun, vanhempainyhdistyksen ja kunnanpuutarhurin yhteistyöllä kotimainen puusto, joka tukee opetustyötä sekä kukkiva ”satumaailma”, joka tukee myös päiväkodin toimintaa.

Koulun vanhempainyhdistys teki aloitteen arboretumista, ja koulunjohtaja Pia Jokinen kiittää vanhempainyhdistystä panostuksesta lasten viihtyvyyteen ja hyvinvointiin.

– Vanhempainyhdistys toimii hienosti monella tasolla saadakseen Laajakallion koulun ympäristön tukemaan kaiken ikäisten lasten viihtyvyyttä ja oppimista, Pia Jokinen toteaa. Lähiympäristön monikäyttöisyys tukee koko oppimiskeskuksen toimintaa ja antaa opetuksen lisäksi uusia yhteistyömahdollisuuksia päiväkodin ja koulun välille.
Paikalla kasvaa ennestään koivuja, mäntyjä, kuusi, vaahtera, pihlajia, tuomi ja pajuja, ja viime viikolla järjestetyssä koulun Kevät Partyssa istutettiin lahjoituksina saadut tammi, punatuomi sekä neljä kotimaista alppiruusua, joista 2 saatiin lahjoituksena puutarhaliike Reimanilta.

Oppilaat ovat aktiivisesti mukana arboretumin rakentamisessa ja hoitamisessa. He osallistuvat vanhempiensa kanssa talkoisiin, ja huolehtivat taimien kastelusta. Alue on myös oppilaille tuttu jo entuudestaan, koulun varajohtaja Maarit Savola kertoo.

– Luokat ovat laittaneet jo aiemmin nykyiselle alueelle linnunpönttöjä ja rakentamiaan pieniä hyönteishotelleja.

Koulussa arboretumin laajentamista seurataan tarkasti, ja Maarit Savola toteaa, että se on tärkeä osa ympäristökasvatusta.
– Kun lähiluonto tulee tärkeäksi ja tutuksi, se on pohja henkilökohtaiselle luonnon seuraamiselle ja -suojelulle.

Torstaina koululla järjestetään siivoustalkoot arboretumissa, ja mahdollisesti myös istutetaan uutta.

– Pyrimme siihen, että joka vuosi arboretumiin istutetaan jotain uutta, vanhempainyhdistyksen Rita Pihlaja kertoo. Lahjoituksia otetaan vastaan, esimerkiksi jos joku haluaa eroon pihallaan kasvavasta, teemaan sopivasta puusta tai pensaasta.

Lahjoituksia voi tuoda esimerkiksi torstaina 23.5.2019 klo 18.00 järjestettäviin siivoustalkoisiin.

 

Oppilaat saahavat tukipuita