Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilölle, joka on työtä vailla ja hyötyy toiminnallisesta kuntoutuksesta.

Tavoitteena on työkyvyn ylläpitäminen ja työllistymistä haittaavien esteiden minimoiminen tai poistaminen.

Kuntouttavan työtoiminnan edellytyksenä on aktivointisuunnitelman laadinta, joka tehdään yhdessä kunnan edustajan, TE-toimiston asiantuntijan ja asiakkaan kesken.

Aktivointisuunnitelmassa kuvataan asiakkaan tavoitteet työllistymiseen ja/tai ammattitaitoa tukevaan koulutukseen.

Kuntouttavaa  työtoimintaa tarjotaan erilaisilla työpajoilla 3 kk- 2 v aikana. Asiakas osallistuu työtoimintaan 1-4 päivänä viikossa 4-8 tuntia päivässä. Työtoiminnan voi myös toteuttaa työharjoitteluna kunnan eri toimipisteissä.

Kuntouttavasta työtoiminnasta laaditaan asiakassopimus, jossa määritellään toiminnan kesto, osallistumispäivät sekä jaksolle määritellyt asiakkaan työ- ja toimintakykyä edistävät tavoitteet.

Monialainen yhteispalvelu TYP
Työtä vailla olevien terveystarkastukset

Vastuutaho:
Kirkkonummen kunta/Kyrkslätts kommun (tuottaja)
Kansalaiset
Työ ja työttömyys
kuntoutus / sosiaalinen kuntoutus (kuntoutus)

Toimarin yhteystiedot

Toimisto