Kuntakuvakysely - tältä näyttää Kirkkonummi

26.08.2019 10:00

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Kesäkuussa tehdyn kuntakuvakyselyn tulokset ovat valmistuneet

Kyselyllä kartoitettiin kuntalaisten ja ulkopaikkakuntalaistenkin näkemyksiä Kirkkonummesta. Oheisesta kuvasarjasta voit katsoa vastauksia! 

Kyselyyn vastasi kaikkiaan 851 henkilöä. Tyypillisin vastaaja oli palkkatyössä oleva 35-49 vuotias kirkkonummelainen nainen.

Vastausten perusteella Kirkkonummi on ennen kaikkea rauhallinen ja luonnonläheinen kunta, jossa on hyvä asua ja elää. Täällä on turvallista, kunnan sijainti on oivallinen ja liikkumismahdollisuudet ovat hyvät. Hyvän asumispaikan valinnassa korostuvat luonnon lisäksi asumisen väljyys, hyvät yhteydet muihin kaupunkeihin ja kuntiin, hyvin järjestetty joukkoliikenne sekä asumiseen liittyvät kustannukset.  

Väittämä merellisestä kunnasta jakaa mielipiteitä: joidenkin mielestä Kirkkonummi on merellinen, toisten mielestä taas ihan muuta. Yksiselitteistä kyselyn mukaan on kuitenkin se, että kuntaa ei pidetä kaupunkimaisena, modernina eikä dynaamisena. Viihtyisyydenkin kanssa on vähän niin ja näin. Keskeisimmäksi kehittämiskohteeksi mainitaankin kaupunkimiljöön viihtyvyys. Julkisia palveluita, hallintoa sekä päätöksentekoa toivotaan myös kehitettävän. Noin 40 % vastanneista pitää kuitenkin kuntaa houkuttelevana asuinpaikkana ja 36 % melko houkuttelevana.

Yli 70 % vastaajista on sitä mieltä, että Kirkkonummella on melko hyvä tai hyvä maine. Siitä huolimatta lähes 75 % vastaajista ilmoittaa, ettei ole havainnut Kirkkonummea markkinoitavan.

Oma slogan Kirkkonummelle!

Tässäpä meille yhteinen haaste: mikä olisi sopiva slogan tai iskulause kuvaamaan Kirkkonummea? Sen tulisi olla ytimekäs, toistettavissa oleva, kaksikieliselle kunnalle sopiva ja positiivista kuntakuvaa edistävä.

Kuntakehitysjaosto pohti asiaa omassa workshopissaan taannoin. Siellä syntyi tämän kaltaisia esimerkkejä: ”Kirkkonummi ♥ Jättekiva!”, ”Meidän kaikkien mansikkapaikka”, "Onnellisten kunta"

Kerro meille, jos mielessäsi on jokin Kirkkonummea erityisesti kuvaava iskulause! Ilmoita ideastasi viimeistään 15.9.2019 tämän linkin kautta. Paras idea otetaan käyttöön!

 

Mikä slogan