Kunnanvaltuusto

Suomi jakautuu kuntiin, joiden itsehallinto on turvattu perustuslaissa. Kunnan asukkaat valitsevat kunnallisvaaleissa kunnan ylimmän toimielimen, valtuuston. Valtuustolla on yleinen toimivalta päättää kunnan asukkaiden yhteisistä asioista. Valtuusto vastaa kunnan toiminnasta ja taloudesta sekä päättää kunnan asukkaille annettavista palveluista. Valtuusto päättää, mitä muita toimielimiä kunnassa on ja miten toimivalta ja tehtävät kunnassa jaetaan sekä pääsääntöisesti valitsee jäsenet muihin päättäviin elimiin. Valtuusto valitaan kunnallisvaaleilla joka 4. vuosi. Valtuusto on kunnassa pakollinen toimielin.

Valtuuston kokoukset ovat yleisölle avoimia

Kunnanvaltuuston kokousajat löytyvät kokouskalenterista. Kokoukset pidetään kunnantalon Kirkkonummi-salissa, Ervastintie 2.

Valtuuston kokouskutsu julkaistaan kunnan virallisella ilmoitustaululla kunnan palvelupisteessä (kunnantalo, Ervastintie 2) ja kunnan virallisissa ilmoituslehdissä vähintään viisi päivää ennen kokousta. Valtuuston esityslista on nähtävillä ennen kokousta internetissä, kunnan kirjastoissa ja kunnan palvelupisteessä. Valtuuston pöytäkirja on tarkastuksen jälkeen nähtävillä em. paikoissa.

Päätöksistä saa tietoja valtuuston sihteeri Ulla Gahmbergilta, puh. 040 528 4959.

Kokoonpano

Kirkkonummella on 51 valtuutettua valtuustokaudella 2017 - 2021. Lista valtuutetuista.

Valtuutettujen määrä:

Kokoomus 13