Kunnanjohtajan koronavirustilannekatsaus 16.3.

16.03.2020 13:37

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne

Koronavirustilanne ei ole vielä Kirkkonummella kuluneen viikonlopun aikana eskaloitunut, mutta asiantuntija-arvioiden mukaan tartuntamäärät tulevat lisääntymään huomattavasti - niin meillä kuin koko Suomessakin. Maanantaina (16.3.2020) aamupäivällä vahvistettuja tartuntoja on 3 ja karanteeniin määrättyjä henkilöitä 6. Lukumäärät lienevät kuitenkin edellä mainittua suurempia virustestaustauskäytännön muututtua HUS:n alueella osan tartunnoista jäädessä näin toteamatta.

Perjantaina ja viikonloppuna kunta ilmoitti merkittäviksikin luonnehdittavista toimintojen supistamisista erityisesti vapaa-aikatoimen osalta. Lisäksi päätimme vähentää tänään alkaneisiin ylioppilaskokeisiin osallistuvien abiturienttien tartuntariskiä siirtämällä lukion alemmat vuosiluokat etäopetuksen piiriin. Kuntien linjaukset toimintojen supistamisiin ovat olleet yllättävänkin samansisältöisiä. Seuraamme tilannetta edelleen reaaliajassa ja ilmoitamme tarvittavista mahdollisista uusista toimenpiteistä kaikilla viestintäkanavillamme; tällä hetkellä uusia toimia ei kuitenkaan ole näköpiirissä. Tässä vaiheessa on ensisijaista rajoittaa altistumisten määrää ja sitä kautta viruksen leviämistä. Kunnan terveydenhuolto toimii pääosin normaalisti pystyen näin huolehtimaan asukkaiden muistakin sairauksista ja tarpeista.

Kunnan ja viranomaisten toimenpiteillä on omat vaikutuksensa mutta vähintään yhtä tärkeää jokaisen oma vastuu sekä omasta että perheensä, työkavereidensa ja muun lähipiirin hyvinvoinnista. Siinä auttavat paitsi viranomaisten ohjeistus myös maalais-/kaupunkilaisjärjen käyttö, jota uskon meiltä kirkkonummelaisilta varmasti löytyvän tähänkin tilanteeseen.

 

Tarmo Aarnio

Kunnanjohtaja

Tarmo Aarnio