Kunnanjohtajan koronavirustilannekatsaus

13.03.2020 12:50

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne

Kirkkonummella on todettu ensimmäinen koronavirustartunta. Vaikka tapaus on vielä yksittäinen, sen myötä koronavirus on todistetusti rantautunut myös Kirkkonummelle. Seuraamme tilanteen kehittymistä reaaliajassa.

Kirkkonummella on muiden kuntien tapaan valmiussuunnitelmat, jotka ohjaavat kunnan toimintoja häiriötilanteissa, joksi tämän päivän tilanne tulee ehdottomasti määritellä. Koronavirustilanne muuttuu kuitenkin nopeasti ja siksi kunnassamme on perustettu myös asiantuntijaryhmiä, joiden arvioinnin perusteella kunta tiedottaa tarvittavista toimenpiteistä, jotka kohdistuvat kunnan toimintoihin ja asukkaisiin. Toimintaa koordinoi ja johtaa kunnanjohtaja yhdessä muiden johtavien viranhaltijoiden kanssa.

Kunnan työntekijöille ja luottamushenkilöille on jo tiedotettu muutoksista työssäkäyntiin sekä kokoontumis- ja kokouskäytäntöihin. Luonnollisesti seuraamme myös näiden ohjeiden ajantasaisuutta. Niiden avulla pyrimme varmistamaan kunnan toimintakyvyn sekä vähentämään koronavirukselle altistumistilanteita.

Koronaviruksen johdosta Kirkkonummen kunta rajoittaa joukkotilaisuuksia ja kokoontumisia. Suosittelemme myös muita kunnassa toimivia tahoja, yhdistyksiä, seuroja ym. toimimaan samoin. Lisäksi kunnan järjestämät seniori-ikäisille suunnatut tapahtumat lähtökohtaisesti perutaan toistaiseksi. Tietoa kunnan palvelujen rajoittamisesta:

Tilapäiset muutokset perusturvapalveluiden palvelutarjonnassa

Vapaa-aikapalvelujen toimintojen rajoittaminen koronavirustilanteen takia

Kirkkonummen kunta seuraa tilannekuvaa päivittäin ja tiedottaa koronavirustilanteesta sekä sen edellyttämistä toimenpiteistä ja ohjeista säännöllisesti. Seuraava tilannekatsaus julkaistaan maanantaina 16.3.2020 iltapäivällä.

Ajankohtaista tietoa löytyy lisäksi kunnan verkkosivuilta osoitteesta kirkkonummi.fi sekä kunnan Facebook- ja Twitter-tililtä. Koululaisten vanhempien tulee seurata myös Wilma-järjestelmän kautta tapahtuvaa koulukohtaista viestintää, varhaiskasvatuksen viestintä tapahtuu Päikky-järjestelmän kautta.

Lisäksi meidän jokaisen tulee arvioida omien toimiemme vaikutukset; väkijoukkojen, kättelyn ja tarpeettoman matkustelun välttäminen sekä käsien pesu ovat vanhoja mutta tässäkin tilanteessa hyödyllisiä ohjeita.

Tarmo Aarnio

Kunnanjohtaja