Kulttuuristrategiatyö lähtee vauhtiin Kirkkonummi-päiviltä

23.08.2019 09:22

Kategoria: Museo Kirkkonummi-päivät Kulttuuri

Kirkkonummen kunnassa luodaan nyt ensimmäistä kertaa kulttuuristrategiaa. Strategiaa tehdään yhdessä kuntalaisten kanssa ja sillä annetaan suuntaviivat kunnan toiminnalle kulttuurin kentässä vuoteen 2025.

Kulttuuristrategian osallistamistyökalut otetaan käyttöön Kirkkonummi-päivien aikaan. ActionTorilla nuortenkirjasto Mestan edessä on lauantaina 24.8. kulttuuristrategian esittelyteltta, jossa kaikki kutsutaan mukaan puimaan yhdessä kulttuuristrategiaa. Osallistu sinäkin kulttuuristrategiatyöhön!

Vastaa strategiakyselyyn ja haasta kaverisikin mukaan! Kysely on avoinna 23.8.-31.10.2019.

Osallistu keskusteluun Facebookissa. Uusi Kulttuurikirkkonummi-ryhmä toimii keskustelupaikkana koko strategiatyön ajan.

Strategiariihet järjestetään eri puolilla kuntaa syksyn 2019 aikana ja ne ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Niissä puidaan yhdessä paikallisen kulttuurityön tärkeitä teemoja. Ensimmäinen riihi pidetään teemalla ”Viihteen ja taiteen paikat” Eerikinkartanossa torstaina 5.9.

Syysfoorumissa kunnantalolla marraskuussa saadaan ennakkotietoja kyselyn tuloksista. Alkutalvesta 2020 on luvassa toinen foorumi strategialuonnoksesta.

Kulttuuristrategian työkalut löydät myös Kirkkonummen kunnan nettisivulta Kehitetään kulttuuripalveluita. Sieltä pääset vastamaan kyselyyn ja löydät ajankohtaiset tiedot strategiariihistä ja muusta toiminnasta.

Kulttuuristrategian ohjausryhmä

Kulttuuristrategian ohjausryhmä aloitti työnsä keväällä 2019. Siihen kuuluu luottamushenkilöitä kunnan eri toimialoilta.

Ohjausryhmän puheenjohtajana on Antti Kilappa (sivistys ja vapaa-aika) ja varapuheenjohtajana Krista Petäjäjärvi (sivistys- ja vapaa-aika). Muut jäsenet ovat Kerstin Grönqvist (sivistys ja vapaa-aika), Viveca Lahti (kuntatekniikka), Erkki Majanen (suomenkielinen varhaiskasvatus- ja opetus), Rita Holopainen (ruotsinkielinen varhaiskasvatus- ja opetus), Eja Björkqvist, (perusturva) sekä Johanna Fleming varajäsenenään Markus Myllyniemi (kuntakehitys).

Ohjausryhmässä ovat mukana myös vapaa-aikatoimen johtaja Katja Linnakylä, kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta, kulttuuristrategian projektisihteeri Jari Kallio sekä kulttuurisihteeri Antti Airaksinen. Strategiaehdotus valmistellaan ohjausryhmässä osallistamisvaiheen jälkeen kevättalvella 2020.

Kehitetään kulttuuripalveluita -verkkosivu: www.kirkkonummi.fi/kehitetaan-kulttuuripalveluita

Kulttuuristrategiakysely, vastaa ja vaikuta: https://link.webropolsurveys.com/S/08478E624857A10A

Kulttuurikirkkonummi-ryhmä facebookissa: https://www.facebook.com/groups/360907771496716

KUVA Kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta ja kulttuurisihteeri Antti Airaksinen haastavat kaikki mukaan puimaan kulttuuristrategiaa. Taustalla Kalevala-aiheinen graffiti, jonka Nina Kuukari toteutti joukkorahoituksella Suomi100-juhlavuoden kunniaksi Kirkkonummen torille. Ohrat Volsin pellolta.

Kulttuuristrategia